Waterpolo Nieuws

Op zaterdag 26 januari speelden de jongens van onder de 17 van De Vuursche tegen ZPCW in Woerden (Batensteinbad). De teams bleken in het verleden al aan elkaar gewaagd te zijn: De Vuursche staat op plaats 5 in het klassement, en Woerden op plaats 7. De vorige wedstrijd tegen dit team eindigde in een gelijkspel, dus De Vuursche wist dat het een zware klus zou worden om hier de punten weg te slepen.

Het team van Woerden bleek maar 1 wisselspeler te hebben, wat in waterpololand weinig is. De Vuursche werd gecoacht door Arjan omdat de vaste coach Jeroen verhinderd was. Arjan had zich passend gekleed in een geruite bermuda, wat gezien de temperatuur in het bad een verstandige keus bleek.

In het eerste padje opende De Vuursche voortvarend: midvoor Logan scoorde vrij snel, en binnen twee minuten stond het 0-3 voor De Vuursche. Maar Woerden liet dat niet op zich zitten: ze profiteerden goed van een man-meer-situatie; vervolgens hobbelde de bal wat sukkelig in het doel van De Vuursche en met nog 4 seconden op de teller werd er nogmaals gescoord. Het eerste padje eindigde in 3-3.

Het tweede padje was spannend: beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde letterlijk en figuurlijk van de ene helft van het bad naar de andere. De midvoor werd stevig verdedigd waardoor De Vuursche moeilijk tot scoren kwam, maar uiteindelijk lukte dat nog een keer. Tussenstand werd daarmee 3-4.

Het derde padje was wederom pittig voor De Vuursche. De keeper wist meerdere malen de bal voortreffelijk uit het goal te houden maar kon niet verhinderen dat het toch 4-4 werd. De Vuursche zette alles op alles en wist toch tweemaal te scoren. Tussenstand derde partje dus 4-6.

Woerden bleef echter knokken en gaf zich niet gewonnen. De Vuursche wist er 4-7 van te maken maar kon niet verslappen want al snel volgde een tegendoelpunt waarmee het op 5-7 kwam. De keeper van Woerden haalde daarop een mooie stunt uit: hij scoorde vanaf zijn eigen doel rechtstreeks in het doel van De Vuursche en maakte zo 6-7. De temperatuur in het bad liep zo mogelijk nog verder op want Woerden rook nu de gelijkmaker, maar De Vuursche kon de voorsprong vasthouden waarmee de wedstrijd eindigde in 6-7. Het publiek kon tevreden zijn want de wedstrijd bleef spannend tot het einde, en het team van De Vuursche kon tevreden zijn met het behaalde resultaat!

Doelpunten van: Logan (4x), Bryan (2x), Jasper