Waterpolo Nieuws

Verlies ZC de Vuursche onder 13 van VZC Veenendaal onder 13

Het is 14 april, een prachtige lentedag en de zon staan hoog aan de hemel. In de Trits maakt het waterpolo team van jongens en meisjes onder de 13 zich klaar voor de wedstrijd. Het wordt op voorhand al een spannende strijd aangezien de tegenstander uit Veenendaal de nummer 2 van de lijst is.


De tijd tikt geduldig voort en om 16 minuten over 4 wordt het eerste fluitsignaal gegeven. De wedstrijd is begonnen……..
Al na 38 seconden wordt het eerste doelpunt gemaakt! Helaas door de tegenstander. Maar niet getreurd want kort daarna maakt Liselotte Aarninkhoff de gelijkmaker. Er wordt fanatiek gespeeld door beide teams maar aan het einde van de eerste kwart staat het 1-3 voor Veenendaal.

Tijdens de rust worden de pupillen bemoedigend toegesproken door  coach Jan Aarninkhoff. In het tweede kwart is er een prachtige actie van Marit Bakker en Salomeja Lozovski dat bijna leidt tot een doelpunt. Even later weet  keeper Hilde Bosgra de bal op weergaloze wijze uit het goal te houden. De tegenstander komt nu niet verder dan een 1-4 voorsprong.

Direct na het fluitsignaal voor het derde kwart gaat de strijd weer door. Na nog geen 36 seconden weet Hilde Bosgra opnieuw een bal tegen te houden die uit het niets leek te komen. Sebastiaan Span kan  de bal in de buurt van het goal van Veenendaal te krijgen maar schiet helaas net mis. Goed geprobeerd. Even later is het aan Marit Bakker en Samantha Praamstra om opnieuw een poging te wagen. Niet veel later weet ook Ragna Lamaitre de bal vlak bij de goal van Veenendaal te krijgen. Met nog 50 seconden op de klok maakt Marit Bakker nog een doelpunt. Het is dan 2-5. Vlak voor de rust wordt het  2-6.

Opnieuw de bemoedigende woorden van de coaches Jan Aaarninkhoff en Enne Feenstra en ook  stagiair Bryan van Loon geeft nog wat goede raad aan de jongens en meisjes van de Vuursche. We gaan er weer tegenaan in het vierde partje. Er wordt goed verdedigd door het team en weet de stand lang vast te houden. Toch  weet Veenendaal in dit partje de eindstand tot 2-9 te brengen.

Gezegd mag worden dat de Vuursche alle keren dat er voor de bal gezwommen werd de snelste was. Ondanks het verlies was het een spannende wedstrijd om te kijken.

A.s. zaterdag speelt het Vuursche team onder 13 alweer de laatste wedstrijd van het seizoen in Almere, tegen de Albatros onder 13. De wedstrijd begint om 16.30.

Het team van deze wedstrijd  bestond uit Hilde Bosgra, Arvid Lamaitre, Merel Aarninkhoff, Joost Albrecht, Salomeja Lozovski, Marit Bakker, Rick Pap, Samantha Praamstra, Ragna Lamaitre, Liselotte Aarninkhoff, Anouk van Kuilenburg en Sebastiaan Span.