Waterpolo Nieuws

 

Het jongenswaterpoloteam van ZC De Vuursche stond met 38 punten uit 18 wedstrijden op de vierde plaats. Zaterdag 7 april jl. speelden zij hun één-na-laatste wedstrijd van dit seizoen. Thuis in De Trits tegen Watervlo uit Vleuten-De Meern.
De vorige ontmoeting hadden de Vuurschenaren verloren met 5-3.  Hoe zouden ze deze keer tegen elkaar spelen?

 

De wedstrijd ging pittig van start. Een gezonde spanning hing in de lucht. De Vuursche kreeg een 5 meter bal mee, maar helaas hield de keeper van Watervlo de bal uit het doel. Toen na 3 minuten Logan Bouwmeester toch de score opende was de opluchting voelbaar in De Trits. Aanvallen werden daarna prima opgezet. Rick van Boeijen, Noah Kok en Bryan van Loon kregen de bal ook in het net. Watervlo wist 2x te scoren maar daarna hield keeper Rick Kroesbergen en na de wissel ook keeper Lars de Vlieger het doel schoon.


De wedstrijd verliep soepel voor het Vuursche BJ1 team. Jasper Zahradnik, Rein Bosgra en Ivar Visser blonken weer uit door uitstekend verdedigwerk. En dankzij mooi samenspel kon er door verschillende teamleden gescoord worden. Eindstand: 14-2.
Het jongensteam  is  hierdoor naar de derde positie gestegen.

 

Er wacht het team nog één wedstrijd en dat is een uitdagende want dan spelen zij tegen de inmiddels bekende kampioen van dit seizoen: Woerden.  Op zaterdag 21 april a.s. om 19.45 uur in De Trits.  Het verleden heeft geleerd dat spelen tegen deze club altijd een spannende pot oplevert. Komt dat zien!

Tekst en foto Annemarie de Vlieger: Jasper Zahradnik scoort tegen Watervlo