Waterpolo Nieuws

Na een korte winterstop dook het Vuursche jongensteam BJ1 zaterdag 20 januari jl weer gemotiveerd het water in.  Aan het begin van deze tweede seizoenshelft was het team op een welverdiende derde plek aanbelandt. Thuis, in De Trits, ontvingen zij de nummer zes: Aquarijn uit Nieuwegein.

Gedreven om in de top 3 van de competitie te blijven, gingen de jongens enthousiast van start. Maar het spel kwam niet vlot op gang. Ballen werden slordig doorgespeeld en schoten misten doel. Daarnaast kregen de Vuurschenaren ook nog diverse keren met een man-minder- situatie te maken. Maar dankzij goed verdedigwerk van o.a. Jasper Zahradnik, Ivar Visser, Noah Kok en keeper Rick Kroesbergen bleef de stand 0-0 in part 1. Door de snelheid waarmee Rein Bosgra aan het begin van part 2 naar de bal wist te zwemmen, kon de Vuursche gelijk de aanval opzetten. Maar de kans de openingstreffer te maken, werd niet benut. Aquarijn miste ook doel. Uiteindelijk was het Bryan van Loon die toch de score opende. Maar de tegenpartij bracht de stand gelijk op 1-1 en kwam kort daarna zelfs op voorsprong:  1-2, geen geruststellende tussenstand.

Direct aan het begin van het derde part werd de achterstand nog groter 1-3. Maar daarna kwam het spel bij De Vuursche beter op gang. Weer was het Bryan van Loon die voor De Vuursche wist te scoren dankzij goed spelopbouw van zijn teamgenoten deze wedstrijd aangevuld met invalspeler Jamie Bouwmeester. Na een aantal knappe reddingen door keeper Lars de Vlieger was het Rick van Boeijen die de stand gelijk trok. Het team raakte weer beter op elkaar ingespeeld en daardoor wisten Noah Kok, Bryan van Loon en Logan Bouwmeester op mooie wijze de bal in het net te gooien en de wedstrijd om te buigen naar een voorsprong van 6-3.

De vierde en laatste periode speelde Bryan van Loon met een rustige worp de bal in het doel. Hoewel het Aquarijn ook nog één keer lukte om te scoren, sloot De Vuursche de wedstrijd met winst af, eindstand 7-4.
Voor coach Gert-Jan van Baaren de uitdaging de jongens verder te laten groeien in soepel samenspel. Zaterdag 27 januari a.s. speelt het team weer thuis in De Trits:  om 19.15 uur tegen ZPC Amersfoort.

Bekijk ook het fotoverslag van deze wedstrijd