Algemeen Nieuws

Beste Vuursche vrienden,

SAMEN ZETTEN WE ONZE SCHOUDERS ERONDER!

De eerste drie maanden van 2022 zitten er alweer op. De zorgen om corona zijn iets naar de achtergrond verschoven en er worden voorzichtige stappen naar een 'normale' wereld gezet. We kunnen weer op de 'oude' manier onze sport beoefenen en dat is uiteraard superfijn! Ware het niet dat we nu opgeschrikt worden door de problemen tussen Rusland en Oekraïne, die zijn uitgemond in een oorlog.

Een oorlog op de drempel van Europa, die een enorme impact heeft op de gehele wereld. Economische maatregelen volgen elkaar in rap tempo op, prijzen stijgen en een eind aan deze problemen lijkt nog niet in zicht.
Ook de nasleep zal enorm zijn. De uitgaven voor de bestrijding van het coronavirus, worden nu overschaduwd door de uitgaven die gedaan zullen worden om het militaire evenwicht weer te herstellen. Dit zal dan ook zeker doorspelen bij een ieder thuis en wellicht ook bij onze zwemclub. 

Zonder te oordelen over goed en slecht, is het onze morele plicht om een uitgestoken hand te reiken naar diegenen die dit nu nodig hebben. De wereld is te klein om te denken dat we het zonder elkaar wel kunnen redden. Samen moeten we het doen!

In ons ruim 60 jarig bestaan hebben we genoeg problemen gekend en altijd hebben we daar samen weer de schouders onder gezet. Gelukkig zijn wij financieel redelijk goed door de corona pandemie heen gekomen. Helaas heeft deze periode wel veel leden gekost, dus we zijn wel bezorgd hoe wij de begroting daarmee in de toekomst goed rond kunnen krijgen. Dit lijkt één van de grootste uitdagingen te worden voor het bestuur.

Buiten deze uitdagingen zijn we ondertussen wel in een andere wereld terecht gekomen. Een wereld die veel egoïstischer, individualistischer en asocialer is geworden. Té druk, geen tijd, dat doet een ander maar, of gewoon geen zin, horen we helaas maar al te vaak op de vraag wie er ergens mee kan helpen. We brengen liever de kinderen naar het zwembad en komen ze wel weer ophalen als ze klaar zijn. Mama en papa hebben nog zoveel andere dingen te doen, iets voor de zwemclub past niet in de drukke agenda. Maar is dat echt zo? Heeft u werkelijk niet een paar uurtjes per maand beschikbaar om zelf of uw kinderen te laten zwemmen?

Dit brengt onze zwemclub wel in een zeer penibele situatie. Het handjevol, veelal dezelfde, vrijwilligers die nu alle taken op zich nemen, zien overal gaten vallen die niet meer ingevuld worden. Trainers, officials, scheidsrechters, commissieleden, we slagen er nauwelijks in om deze nog aan te werven. Zo kunnen we zelf al geen zwemwedstrijden meer organiseren door het gebrek aan vrijwilligers. Dit is al zeer dramatisch, maar door dit grote gebrek aan vrijwilligers zijn wij bang dat we binnenkort de volledige stekker uit o.a. onze zwemclub moeten trekken. Als niemand meer bereid is om een klein beetje tijd vrij te maken om onze leden hun fantastische sport te kunnen laten beoefenen, bestaat de zwemsport straks in Baarn niet meer.

Wij worden serieus in ons voortbestaan bedreigd! Wilt u dit werkelijk laten gebeuren? Nee toch? Informeert u dan eens naar wat u zou kunnen betekenen voor onze zwemclub. Het kunnen hele kleine taken zijn die niet veel tijd kosten.

De algemene ledenvergadering (ALV) hebben wij omwille van de hoge corona besmettingsgraad nog eenmaal digitaal gepland. De stukken hiervoor zijn vanaf 1 april ter inzage. Uiteraard kunt u uw vragen en/of commentaar bij ons indienen, wij zullen die dan uiteraard beantwoorden. De vergaderstukken kunt u als lid lezen via de e-mail die wij persoonlijk aan u hebben verstuurd.

Laat het alsjeblieft niet onze laatste ALV zijn, maar dat wij elkaar volgend jaar persoonlijk weer mogen ontmoeten zowel op de ALV als bij alle andere leuke activiteiten van onze zwemclub. Zonder extra handjes gaan we elkaar echter binnenkort niet meer zien in het zwembad, na ruim 60 jaar komt er dan een einde aan Z.C de Vuursche.

Neem snel een kijkje op onze vacature-pagina waar de vacatures en taken op staan vermeld.

Vacatures&taken- pagina

Uiteraard kunt u ook altijd met 1 van de bestuursleden in contact treden om te informeren waar wij nog naar op zoek zijn, of u kunt natuurlijk ook zelf aangeven wat u leuk vindt om te doen. 

Samen zetten we onze schouders eronder!


Met vriendelijke groet,

Marcel Verwoerd
voorzitter