Algemeen Nieuws

2019 is alweer 3 weken oud en velen onder ons hebben weer allemaal goede voornemens. Minder en gezonder eten, minder alcohol drinken, stoppen met roken en vooral meer gaan sporten. Met dat laatste zijn we bij onze zwemclub direct goed van start gegaan. In het eerste weekend van januari werd al de eerste zwemwedstrijd gezwommen, georganiseerd door onze eigen vereniging in ons eigen zwembad De Trits. In datzelfde weekend hebben enkele waterpoloërs een toernooi gespeeld en zijn we 11 januari allemaal weer aan de competitie begonnen. Iedereen is dus weer sportief bezig en wij wensen iedereen daar heel veel plezier in voor 2019, het jaar van ons 60-jarig club jubileum.

 

Gelukkig zijn we een gezonde club. We hebben veel senioren leden die blijven 'hangen' bij onze club omdat het zo gezellig is om in teamverband sportief bezig te zijn, veelal met medespelers waarmee men al jaren goed bevriend is. Meer dan 40 jaar lid is geen uitzondering. Echter, zeker ook de jeugd brengt De Vuursche een mooie toekomst. We prijzen ons zeer gelukkig met het aantal aan jeugdleden, waarbij het ondertussen meer een uitdaging is geworden om hen allemaal nog kwijt te kunnen in ons bad tijdens de beschikbare trainingstijden. Ook financieel zijn wij gezond en kunnen we, al is het met wat moeite, ieder jaar onze begroting rond krijgen. Helaas hebben we hiervoor wel enkele jaren achter elkaar een contributie verhoging moeten voorstellen. Onze uitgaven worden met name bepaald door onze bond de KNZB en door ons zwembad De Trits. Het zal dan ook vast niet verwonderlijk zijn dat wij zeer regelmatig met De Trits in overleg zijn met name over deze onderwerpen.

 

Wat heeft 2018 ons daarin zoal gebracht? Onder andere -u heeft het wellicht zelf al mogen aanschouwen- is ons scorebord vervangen voor een moderner nieuw exemplaar. De oude begon steeds vaker uit te vallen en er kon eigenlijk niet meer gerekend worden op een probleemloos functionerend scorebord. We zijn heel blij dat we dit nieuwe bord hebben kunnen realiseren. Hiermee kunnen we weer jaren vooruit.

 

Ook hebben we een principe akkoord bereikt met De Trits om de jaarlijkse verhoging voor de huur van badwater niet meer zo explosief te laten stijgen als dat wij de laatste 6 jaar voorgelegd hebben gekregen. Vanaf volgend jaar zal de verhoging meer gezocht gaan worden in een soort van inflatie correctie. Uiteraard zijn we daar ook zeer blij mee, want de contributie willen wij liever ook niet meer zoveel laten stijgen.

 

Behoudens dat het bestuur zich op deze manier inzet voor onze vereniging, hebben we gelukkig ook heel veel enthousiaste leden die op allerlei manieren klaar staan om iedereen te kunnen laten sporten. Denk aan onze officials, scheidsrechters, wedstrijdplanners, commissieleden, trainers etc. Speciaal wil ik noemen de leden van onze evenementencommissie/sponsorcommissie. In 2018 hebben we veel geld binnen kunnen halen door allerlei activiteiten die zij georganiseerd hebben om de club wat meer financiële armslag te geven. Het afgelopen jaar heeft bol gestaan van de activiteiten en u kunt het vast niet gemist hebben of u heeft ergens uw portomonne moeten trekken voor ons. Blijft u dat vooral doen en hen steunen, het komt buitengewoon goed terecht. De wens voor nieuwe (echte Vuursche) waterpolo ballen hebben we hiermee o.a. inmiddels kunnen realiseren. Binnenkort in het zwembad te aanschouwen.

 

Er blijven natuurlijk altijd zorgen en punten van aandacht. Zo zouden we, net als iedere andere vereniging, graag nog wat meer vrijwilligers willen hebben om voor onze sporters klaar te willen staan. Een groot probleem blijft het leveren van voldoende scheidsrechters, waardoor we het afgelopen jaar niet het aantal teams hebben mogen inschrijven wat we gewenst hadden. Het gevolg: overvolle teams en hier en daar wat ontevreden spelers en zelfs enkele opzeggingen. Helaas was dit niet geheel te voorkomen maar geeft ons nog altijd de nodige zorgen. Uiteraard zullen we er wel alles aan doen om dit proberen te voorkomen voor het volgende seizoen.

 

Bij onze zwemafdeling is helaas het leden aantal een klein beetje teruggelopen. Dat vinden wij erg jammer want het is een leuke, gezellige en bovenal gemotiveerde groep zwemmers. Een klein voordeel ervan is dat er genoeg zwemruimte is in de banen, dus meld je gerust aan als je lekker banen wilt zwemmen en bovendien sportief en competitief bezig wilt zijn. De sport is uitermate geschikt om goed in conditie te zijn of te komen.

 

Last but not least, binnen het bestuur zoeken we nog een secretaris. Jan heeft, bij de laatste ledenvergadering, te kennen gegeven om, na een zeer lange periode van trouwe dienst, het stokje graag over te dragen aan een volgende generatie. Natuurlijk vinden wij dat jammer maar ook zeer begrijpelijk. Meldt u gerust bij ons mocht u interesse hebben of iemand kennen die ons bestuur graag zou willen komen versterken.


Ik wens iedereen heel veel zwemplezier en vast tot ergens in het zwembad.


Namens het bestuur
Marcel Verwoerd
Voorzitter Z.C. De Vuursche