Algemeen Nieuws

We wensen alle Vuursche leden, hun familie, supporters, sponsors en relaties een gelukkig nieuwjaar en een sportief 2023!

Beste leden en ouders/verzorgers,

De bladeren zijn gevallen. De dagen worden korter en kouder. Chocoladeletters, marsepein en pepernoten hebben plaats gemaakt voor erwtensoep, glühwein en oliebollen. Aan alles merk je dat het einde van het jaar nadert. De meeste zwemcompetities houden een kleine winterstop en dit brengt ook onze zwemactiviteiten in een soort van winterslaap. Van 24 december t/m 8 januari wordt er dan ook niet getraind.

Er is in korte tijd veel veranderd. De wereld ziet er momenteel heel anders uit dan ca. 5 jaar geleden. Na een onzekere tijd door het corona virus zijn we nu in een wereld terecht gekomen vol onvrede en onrust; dat gaat ook ons niet voorbij. Veel mensen maken zich zorgen over hun financiële situatie door de ernstig gestegen kosten voor levensonderhoud, met name door de explosief gestegen kosten van gas en elektriciteit. Ook veel sportverenigingen maken zich zeer ernstige zorgen, of zij überhaupt nog wel kunnen overleven. Gelukkig hebben wij als bestuur van onze zwemclub deze zorgen (nog) niet. Onze accommodatie De Trits heeft gelukkig beperkt hinder ondervonden van de gestegen kosten, waardoor dit niet direct invloed heeft op onze kosten. Hierdoor kunnen wij blijven bieden wat wij al ruim 60 jaar doen. Al zien wij onze kosten niet stijgen, wel ondervinden wij dat onze inkomsten dalen door het toegenomen aantal opzeggingen en dat baart ons uiteraard wel enige zorgen. We doen daarom onze uiterste best om alles te blijven organiseren, om jou een leuke vrijetijdsbesteding te kunnen blijven bieden. Bij ons kom je niet alleen om te zwemmen, bij ons kom je ook voor alle gezelligheid er omheen. Wij hebben echter wel JOU daarvoor nodig! Zonder vrijwilligers om iets te organiseren, ook geen leuke activiteiten. Zelfs het organiseren van onze basis behoeften -het zwemmen- is zonder vrijwilligers niet mogelijk.

Grote kans dat deze oproep toch te weinig aandacht van je krijgt en dat je denkt: ‘Vervelend, maar ik ben zelf al heel druk. Ik begrijp het, maar hopelijk staat een ander wel op.’ Nog grotere kans dat deze eindejaar-groet zelfs helemaal niet gelezen wordt en het dus totaal aan je voorbij gaat. Hoe kunnen we dan toch zorgen dat meerdere schouders onze mooie club kunnen gaan dragen?
We kunnen niet anders dan blijven benadrukken dat we het toch met zijn allen moeten doen. Iedereen die zijn handen uit de mouwen steekt voor de Vuursche is vrijwilliger en dat doen ze voor jou!!! Zij zetten zich in voor jou en/of jouw kinderen. Blijven er te veel belangrijke taken liggen, dan kan niet alles meer georganiseerd worden, tot aan het niet doorgaan van wedstrijden en trainingen aan toe. Bij veel verenigingen is het geen discussie dat iedereen iets moet bijdragen aan het invullen van de taken en je hiertoe zelfs verplicht bent. Zonder lasten ook geen lusten. Wij hebben dit nooit gewenst, maar toch gaan ook wij hier wel serieus over nadenken. We kunnen ook niet te kwetsbaar worden door het leunen op een paar mensen die vaak ook té veel moeten uitvoeren. Nogmaals, de taken zijn veelal zeer beperkt en kunnen met slechts een paar uur in de maand al worden ingevuld.
Hopelijk worden dit jouw goede voornemen voor 2023 en kunnen wij in het nieuwe jaar toch enkele nieuwe vrijwilligers verwelkomen. Je bent van harte welkom! Kijk eens bij onze vacatures op onze website voor de verschillende taken, of informeer gerust bij iemand van het bestuur naar de inhoud.

Het afgelopen jaar hebben we gelukkig bijna het hele jaar kunnen zwemmen en waterpoloën. Ook zijn er naast het zwemmen veel andere activiteiten georganiseerd, van de avond-4-daagse tot aan een sinterklaasviering, maar vergeet ook vooral de heerlijke en gezellige zomerbarbecue niet. In navolging van de barbecue voor ons 60-jarig bestaan, hadden we dit jaar opnieuw een barbecue op de ijsbaan georganiseerd met nog veel meer aanmeldingen dan toen. Uiteraard waren we daar zeer blij mee en dit gaf duidelijk aan dat hiervoor veel enthousiasme is bij onze leden. Tijdens deze barbecue werden ook enkele vrijwilligers in het zonnetje gezet, werden ook de nodige prijzen uitgereikt aan de winnaars van o.m. de Grote Clubactie-lotenverkoop en werd de welbekende Vuursche Aanmoedigingstrofee uitgereikt, wat we anders altijd met Nieuwjaar doen. Dat brengt mij meteen bij het volgende. Mede omdat het enthousiasme voor een Nieuwjaarsviering sterk is afgenomen, hebben wij besloten om de Nieuwjaarsinstuif voor januari 2023 niet te organiseren en dit wederom met een gezellige barbecue in de zomer te combineren. We zullen hiervoor al snel met een datum komen, zet deze dan ook tijdig in je agenda zodat je het zeker niet hoeft te missen.

Rest ons om jullie hierbij heel fijne Kerstdagen toe te wensen en alvast een zeer goede jaarwisseling. Vanaf maandag 9 januari herstarten we weer de trainingen en zien we elkaar graag weer in het zwembad.

Namens het bestuur,


Marcel Verwoerd
Voorzitter

 

NB: 

  • Kom deze week naar de training en in het zwembad ligt een leuke verassing voor je klaar!! Vergeet deze niet mee te nemen! (beste ouders/verzorgers, check bij thuiskomst de zwemtas ) 
  • Van 24 december t/m 8 januari zijn er geen trainingen! Vanaf maandag 9 januari 2023 duiken we weer fris het zwembad in!
  • Vuursche vrijwilliger worden, als voornemen in 2023? Kijk snel bij onze vacatures

 

🎄Beste leden! Kom deze week naar de training en in het zwembad ligt een leuke verassing voor je klaar!! Vergeet deze niet mee te nemen! (beste ouders/verzorgers, check bij thuiskomst de zwemtas😉) Bedankt voor jullie vrijwillige, sportieve en enthousiaste bijdrage dit Vuursche jaar 2022! We wensen jullie allemaal fijne feestdagen en vanaf 24 december een vrolijke vakantie. Op naar een sportief 2023!💥

De trekkingsuitslag van de grote Clubactie is bekend! Check nu je lot(en) via de lotchecker.

Iedereen die De Vuursche heeft gesteund kan vanaf nu zijn/haar lot(en) checken via de lotchecker. Verkocht de Vuursche het winnende lot? Of kocht jij het winnende lot?

Mocht je niet gewonnen hebben dan heb je sowieso door jouw steun de zwemclub aan een fantastische opbrengst van 776,52 Euro geholpen. Een hele mooie bijdrage voor materialen en evenementen. Dank jullie wel!!!

Voor de beste 3 Vuursche-leden die de meeste loten wisten te verkopen waren er een extra prijs te winnen. Onze winnende TOP-verkopers zijn geworden:

1e prijs voor Caitlijn van den Brakel
(85 loten verkocht)
Waardebon van Familierestaurant De Jonge Graaf in Cothen voor een pannenkoek met een drankje naar keuze voor 4 personen.

2e prijs voor Hugo Boot
(44 loten verkocht)
2 kaartjes voor JumpSquare

3e prijs voor Amelie Ligeon
(42 loten verkocht)
1 kaartje voor JumpSquare.

Van harte gefeliciteerd met de gewonnen prijs en natuurlijk voor jullie top verkoop! De prijzen worden jullie binnenkort overhandigd.

Pak jullie lotnummers erbij en check de lotchecker of via onderstaande banner of je prijs hebt! 

 

De winnende loten kun je ook via onderstaande PDF-bijlage opzoeken:


Document niet zichtbaar ? Open deze in een apart scherm