Algemeen Nieuws

 

Z.C. De Vuursche EINDFEEST MET BBQ en DJ!

We mogen weer een feestje bouwen en daarom alle reden voor een gezellig Z.C. de Vuursche Eindfeest op zaterdag 11 juni 2022 en daar wil je natuurlijk graag bij zijn!


Voor alle leden (zwemmers, waterpoloërs, trimmers, werkende & ondersteunende leden), familieleden, oud-leden, aanhang, sponsors en vrijwilligers!

Locatie: IJsbaanterrein, De Geerenweg 16 in Baarn.

Programma:
17:00 uur: Inloop en doorlopende activiteiten voor jong en oud
18:00uur: Opening door voorzitter
18:15uur: Aanvang BBQ 


Tevens uitreiking van: Aanmoedigingstrofee 2022, Prijzen Verkoop Grote Clubactie 2020 en 2022 en Fotowedstrijd Vuursche Mondkapje

Eentreegeld:
Kinderen t/m 12 jaar: 3-- incl. 2 consumpties
Volwassen vanaf 13 jaar: 6,-- incl. 2 consumpties


Let's Party!! Meld je nu aan via deze  link.

 

Het Vuursche feest wordt mede mogelijke gemaakt door:
JUMBO SPAKENBURG
BEL ONS, PARTYVERHUUR
IJSBAANVERENIGING BAARN

Wilt u ons Eindfeest ook extra ondersteunen, neem dan contact op met Belinda van Dinther Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

TOT ZATERDAG 11 JUNI A.S.! LET'S PARTY!

Van dinsdag 7 juni t/m vrijdag 10 juni 2022 vindt de Avondvierdaagse plaats in Baarn. Natuurlijk loop jij ook mee met jouw zwemclub! Elk jaar is dit sportieve wandelevenement nog steeds, voor jong en oud, een gezellige happening. Mede daardoor gaan we dus hopelijk ook dit jaar met veel Vuursche wandelaars van start. 

NAAR INSCHRIJFFORMULIER A4D VUURSCHE

Het spreekt voor zich dat wanneer men bij Zwemclub De Vuursche inschrijft, men in groepsverband meeloopt.  Voor deelname gelden de volgende voorwaarden:

-4x 5 km of 4x 10 km

-Deelname voor leden alleen of samen met familieleden of vriend/vriendin

-Minimale leeftijd van 5 jaar bij aanvang van de Avondvierdaagse

-We starten vanaf sportpark “ter Eem” om 18:15 uur en verzamelen om 18:00 uur bij gebouw de Kleurvogel aan de Tolweg (naast het Kringloopcentrum).

-Let op! Dit jaar is er geen drinkpauze tijdens de wandeling.

-De slotavond lopen we allemaal in een blauw (Vuursche) (t-)shirt en een blauwkleurige broek.

-Afval wordt onderweg gedeponeerd in eigen tas of afvalzak, die de groepsleiding bij zich heeft.

-Bij inschrijving ga je akkoord met de deelnemersvoorwaarden die zijn vastgesteld door de organisatie van de Baarnse Avondvierdaagse

-Inschrijfgeld € 5,50

-Inschrijven en betalen bij De Vuursche is mogelijk tot uiterlijk dinsdag 31 mei 2022

 
Het inschrijfgeld à 5,50 kun je betalen op de volgende wijze (aangeven op het inschrijfformulier)
-betaalverzoek via mobiel telefoonnummer
-betaalverzoek per e-mail
-overmaking naar rek.nummer NL09INGB0003070781 t.n.v. ZC de Vuursche o.v.v. A4D + naam deelnemer

LET OP: Het inschrijfgeld dient uiterlijk dinsdag 31 mei binnen te zijn. Pas na betaling van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief!! 

Vrijwillige hulp van ouders/familie/vrienden o.a. als begeleiding tijdens het lopen voor één of meerdere avonden waarderen wij zeer! Op het online inschrijfformulier kunt u dit aangeven! Alvast bedankt.

 

Schrijf je in via onderstaand online formulier (klik op de link) en klik daarna onderaan het formulier op verzenden. Let op!! Inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld!

 

NAAR INSCHRIJFFORMULIER A4D VUURSCHE

 

Organisatie en groepsleiding namens De Vuursche: Gert Lever en Jeroen Hof (084-0030597)

 

 

 

 

Beste Vuursche vrienden,

SAMEN ZETTEN WE ONZE SCHOUDERS ERONDER!

De eerste drie maanden van 2022 zitten er alweer op. De zorgen om corona zijn iets naar de achtergrond verschoven en er worden voorzichtige stappen naar een 'normale' wereld gezet. We kunnen weer op de 'oude' manier onze sport beoefenen en dat is uiteraard superfijn! Ware het niet dat we nu opgeschrikt worden door de problemen tussen Rusland en Oekraïne, die zijn uitgemond in een oorlog.

Een oorlog op de drempel van Europa, die een enorme impact heeft op de gehele wereld. Economische maatregelen volgen elkaar in rap tempo op, prijzen stijgen en een eind aan deze problemen lijkt nog niet in zicht.
Ook de nasleep zal enorm zijn. De uitgaven voor de bestrijding van het coronavirus, worden nu overschaduwd door de uitgaven die gedaan zullen worden om het militaire evenwicht weer te herstellen. Dit zal dan ook zeker doorspelen bij een ieder thuis en wellicht ook bij onze zwemclub. 

Zonder te oordelen over goed en slecht, is het onze morele plicht om een uitgestoken hand te reiken naar diegenen die dit nu nodig hebben. De wereld is te klein om te denken dat we het zonder elkaar wel kunnen redden. Samen moeten we het doen!

In ons ruim 60 jarig bestaan hebben we genoeg problemen gekend en altijd hebben we daar samen weer de schouders onder gezet. Gelukkig zijn wij financieel redelijk goed door de corona pandemie heen gekomen. Helaas heeft deze periode wel veel leden gekost, dus we zijn wel bezorgd hoe wij de begroting daarmee in de toekomst goed rond kunnen krijgen. Dit lijkt één van de grootste uitdagingen te worden voor het bestuur.

Buiten deze uitdagingen zijn we ondertussen wel in een andere wereld terecht gekomen. Een wereld die veel egoïstischer, individualistischer en asocialer is geworden. Té druk, geen tijd, dat doet een ander maar, of gewoon geen zin, horen we helaas maar al te vaak op de vraag wie er ergens mee kan helpen. We brengen liever de kinderen naar het zwembad en komen ze wel weer ophalen als ze klaar zijn. Mama en papa hebben nog zoveel andere dingen te doen, iets voor de zwemclub past niet in de drukke agenda. Maar is dat echt zo? Heeft u werkelijk niet een paar uurtjes per maand beschikbaar om zelf of uw kinderen te laten zwemmen?

Dit brengt onze zwemclub wel in een zeer penibele situatie. Het handjevol, veelal dezelfde, vrijwilligers die nu alle taken op zich nemen, zien overal gaten vallen die niet meer ingevuld worden. Trainers, officials, scheidsrechters, commissieleden, we slagen er nauwelijks in om deze nog aan te werven. Zo kunnen we zelf al geen zwemwedstrijden meer organiseren door het gebrek aan vrijwilligers. Dit is al zeer dramatisch, maar door dit grote gebrek aan vrijwilligers zijn wij bang dat we binnenkort de volledige stekker uit o.a. onze zwemclub moeten trekken. Als niemand meer bereid is om een klein beetje tijd vrij te maken om onze leden hun fantastische sport te kunnen laten beoefenen, bestaat de zwemsport straks in Baarn niet meer.

Wij worden serieus in ons voortbestaan bedreigd! Wilt u dit werkelijk laten gebeuren? Nee toch? Informeert u dan eens naar wat u zou kunnen betekenen voor onze zwemclub. Het kunnen hele kleine taken zijn die niet veel tijd kosten.

De algemene ledenvergadering (ALV) hebben wij omwille van de hoge corona besmettingsgraad nog eenmaal digitaal gepland. De stukken hiervoor zijn vanaf 1 april ter inzage. Uiteraard kunt u uw vragen en/of commentaar bij ons indienen, wij zullen die dan uiteraard beantwoorden. De vergaderstukken kunt u als lid lezen via de e-mail die wij persoonlijk aan u hebben verstuurd.

Laat het alsjeblieft niet onze laatste ALV zijn, maar dat wij elkaar volgend jaar persoonlijk weer mogen ontmoeten zowel op de ALV als bij alle andere leuke activiteiten van onze zwemclub. Zonder extra handjes gaan we elkaar echter binnenkort niet meer zien in het zwembad, na ruim 60 jaar komt er dan een einde aan Z.C de Vuursche.

Neem snel een kijkje op onze vacature-pagina waar de vacatures en taken op staan vermeld.

Vacatures&taken- pagina

Uiteraard kunt u ook altijd met 1 van de bestuursleden in contact treden om te informeren waar wij nog naar op zoek zijn, of u kunt natuurlijk ook zelf aangeven wat u leuk vindt om te doen. 

Samen zetten we onze schouders eronder!


Met vriendelijke groet,

Marcel Verwoerd
voorzitter

Vanaf 2 maart 2022 starten we bij ZC de Vuursche met de Ballenactie, in samenwerking met Jumbo den Blanken in Baarn. Met deze actie willen we nieuwe waterpoloballen inzamelen voor onze vereniging. Help je mee?

De aanschaf van nieuwe ballen is altijd een hele uitgave. Helemaal nu onze club de afgelopen tijd flink wat inkomsten is misgelopen door alle coronamaatregelen. Daarom komen we in actie!

Je mag zelf bepalen hoeveel je doneert! 1/4 bal, halve bal, hele bal of meerdere hele ballen! Elke gekozen donatie telt mee om ons spaardoel te hebben behaald! Daarnaast maak je kans op een Jumbo boodschappenpakket.

Iedereen sterft ZC de Vuursche een warm hart toedraagt ​​​​​​​​​​​​kan meedoen. Via onze actielink kun je een bal doneren aan onze club. Zo willen we er samen voor zorgen dat het balletje gewoon te water kan blijven gaan bij ZC de Vuursche.

Doneer een bal
Klik op onderstaande link om een ​​bal te doneren:
www.ballenactie.nl/zcvuurscheActie doorsturen
Ken je iemand anders, zoals familie, vrienden en/of collega's, die kunnen helpen? Deel dit bericht via de sociale buttons! Alvast bedankt voor het delen!