Zwem Nieuws

Op 25 mei 2022 ging Marit, als enige zwemster van de Vuursche, naar Soest. Het betrof een LAC-wedstrijd, wat staat voor Lange-Afstand-Circuit. Dit is hetgeen Marit het allerleukste vindt. Zij kan dit ook zo goed en weet de gehele race perfect te doseren. Dus niet te hard beginnen, maar ook niet te langzaam. Constant zwemmen is ook een pre. Deze vaardigheden beheerst Marit als de beste!! Zij heeft zodoende dan ook niet 1, geen 2, maar maar liefst 3 nieuwe clubrecords en tevens haar persoonlijke records verbroken. Fantastisch gedaan Marit. Van harte gefeliciteerd met deze prestatie!

 

Door de Covid-19 heeft Marit gedurende de jeugd geen LAC-wedstrijden kunnen zwemmen. Zij wil nog ontzettend graag een kansje wagen op de 2000 meter. Wij, als ZC de Vuursche, gunnen haar deze kans dan ook en gaan samen met haar kijken of dit lukt. Misschien kunnen er deze keer ook nog wat andere zwemmers mee die wellicht een kansje willen wagen. Er zijn vaak verschillende afstanden en voor verschillende leeftijden. Kortom voor iedere zwemmer wat wils!!! En anders gaan we met z'n allen vol speed op weg naar het volgende zwemseizoen!! We hebben er zin in!! 

 

Op 2 april gingen we naar Utrecht voor deel 5 van de Heuvelrug. Deze keer gingen we met 6 dames, te weten: Dannique Koolen, Danique Eijsbouts, Benthe en Mara Hoppen, Jasmijn Scott en Hinde Wunderink.

 

Weer werd er knap en hard gezwommen door de dames van de Vuursche. Echt iedereen, maar dan ook iedereen heeft een snellere tijd gezwommen en er zijn diverse PR's gesneuveld. Het houdt niet op, Zo goed!! Er is altijd een leuke strijd tussen Hinde, Jasmijn en Mara zoals ook tussen Dannique en Danique. De ene keer is de een sneller en de andere keer de ander. You win some you lose some! Ze hebben natuurlijk allemaal hun favoriete slag!! 

 

Dannique Koolen was weer zeer moedig om deze keer geen 100 meter vlinderslag, maar 200 meter vlinderslag te zwemmen. Ontzettend knap!! En dat deed ze zeker niet onverdienstelijk, want ze heeft haar tijd, gezwommen in de afgelopen 2 jaar, met maar liefst 5 seconden verbeterd. Supergoed gedaan Dannique!!

 

Onze andere Danique (Eijsbouts) gaat altijd voor de rugslag, haar favoriete onderdeel. Deze keer ging het om 200 meter rugslag, wat ook zeker niet niks is!! Op deze afstand was ze al de houder van het clubrecord en die heeft ze weten te verbeteren met ruim 2 tienden van 3.02.28 naar 3.02.06!! Supergoed gedaan Danique!!

 

Ook werden er bij deel 5 twee medailles uitgereikt. Zowel Danique Eijsbouts (goud) als Dannique Koolen (brons) vielen in de prijzen.  

 

               ****VAN HARTE GEFELICITEERD DANIQUE EN DANNIQUE****

Op 26 maart gingen we met ons vertrouwde groepje naar Soest om het restant van de Kikkersprint te  zwemmen. We zaten op ons vertrouwde plekje en de vertrouwde muziek knalde zoals gewoonlijk uit de luidsprekers. Wat klonk dat toch weer gezellig. Ze maakten er een waar feestje van!!! 

Dannique Koolen durfde het als enige van de Vuursche aan de 100m vlinderslag te zwemmen. Moedig hoor!!

Verder waren Danique Eijsbouts, Juliën Soffers, Hinde Wunderink, Jasmijn Scott en Mara Hoppen van de partij. Er werd weer hard gezwommen; iedereen wilde zo graag zijn of haar tijd verbeteren. Zeker ten opzichte van de laatste 2 jaar. Dat is de ene keer goed gelukt en de andere keer toch een teleurstelling... Gelukkig blijft er altijd ruimte voor verbetering!! Sommigen hebben zelfs een yell/motto die eindigt met: 'we hebben een tijd!' En zo is het. Een tijd is altijd goed!

 

         ***Mara eindigde op de 3e plaats en kreeg daarvoor het brons. Dik verdiend!***

 

***Ook wist ze haar clubrecord van vorige maand met 4-honderdste te verbeteren. Van harte gefeliciteerd Mara!!***

 

Volgend seizoen komen we hier zeker terug!!!"

 

"Na een voor ons korte lockdown mochten we weer wedstrijden gaan zwemmen. Deze keer naar een limietwedstrijd in Veenendaal. Op 26 februari 2022 gingen we met een groepje van 7 zwemmers; Hinde en Sara Wunderink, Benthe en Mara Hoppen, Marit Bakker, Jasmijn Scott en last but not least Dannique Koolen. Een uitgelezen kans om te laten zien dat covid ons er niet onder zal krijgen... Hier wilden we ons laten zien en laten zien wat we kunnen. 

 

Met een goed gevuld programma en dito zwembad zaten we gelijk lekker in de wedstrijd. Alle dames gingen voor een goede en liefst snellere tijd dan de afgelopen 2 jaar. Dit is voor iedereen gelukt!!

Helaas waren er geen medailles te verdelen, maar anders hadden ze er allemaal eentje gehad!! 

 

       ****Van harte gefeliciteerd met de door jullie behaalde successen****

 

 

Mara Hoppen heeft ook een clubrecord weten te verbeteren op de 50 meter vrije slag. Deze stond er al vanaf  2003 (toen was Mara nog niet eens geboren...)

 

                                 ****Van harte gefeliciteerd Mara**** "