Zwem Nieuws

Zaterdag 29 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse IJssalon Bemer Kikkerwedstrijd in Soest.
 
Bij deze wedstrijd draait het om de 200 meter en de 400 meter afstanden.
ZC De Vuursche bezocht deze wedstrijd met de volgende zwemmers: Dannique Koolen, Karen Splint, Danique Eijsbouts, Angeline Basten, Marit Bakker, Benthe Hoppen, Elisa Hart, Samuël Hart en Mara Hoppen.
 
De inzet van de zwemmers was optimaal, omdat velen met hun inschrijftijd dichtbij een Clubrecord waren.
Mara, Benthe, Marit, Angeline, Danique en Samuël hebben deze ook daadwerkelijk verbeterd en hun namen zullen 'vereeuwigd' worden op de lijst.
 
Naast het winnen van medailles kon bij deze wedstrijd ook een ijsbon gewonnen worden. Deze eer viel te beurt aan Marit en Samuël.
 
Al met al een zeer geslaagde wedstrijd in een leuke omgeving, ééntje die "smaakt naar meer!!"
 
 
 
Foto links: Onze jeugdige zwemster, Mara Hoppen, heeft de 1e plaats weten te bemachtigen in het eindklassement van de Soester Kikkersprint in Soest!
Deze bestaat uit 3 delen en zij was de overall winnares!! Net als vorig jaar!! 
Ook heeft zij daar haar eigen Clubrecord op de 50m vrij verbeterd. De tijd waarin zij deze zwemt is nu 37.42 (was 38.02). 
 
Foto rechts: Elisa Hart heeft goede zaken gedaan. Afgelopen zaterdag 15 februari (op de verjaardag van haar jongste broertje Zefanja, die ook bij ons zwemt) heeft zij de 3e plaats te pakken in het Heuvelrugcircuit deel 3 in Barneveld. Zij was de overall winnares. Daarnaast hebben veel zwemmers nieuwe PR’s gezwommen!
Mara heeft op zaterdag 24 januari weer zo hard gezwommen dat zij niet 1, maar 2 nieuwe clubrecords heeft gezwommen!!
Op de 100 meter rugslag (de vorige was ook al van haar...) en op de 100 meter wisselslag. Deze stond er al sinds 2001!! 
Drie dames hebben medailles gewonnen op de allereerste WINTERWEDSTRIJD! 
 
Het ging bij de jongste zwemmers om 25 meter vlinderslag en 50 meter rug-, school- en vrije slag en voor de overige zwemmers om 50 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag.
 
Mara Hoppen heeft haar persoonlijke records wéér aangescherpt en dat was niet voor niets. Zij werd in haar leeftijdscategorie 3e en zodoende mocht zij haar bronzen medaille in ontvangst nemen. 
 
Danique Eijsbouts is dit jaar in een "Winning Mood" en ziet kans haar Persoonlijke Records bij elke wedstrijd die zij tot nu toe heeft gezwommen dit jaar zwemt te verbeteren in haar leeftijdscategorie. Dat leverden haar een bronzen medaille op. 
 
Dannique Koolen deed zelfs in 2 klassementen mee. Zowel bij de parazwemmers als bij de reguliere zwemmers. Bij de parazwemmers had zij het hardst gezwommen en werd 1e.
Bij de reguliere zwemmers moest zij één iemand voor zich laten en werd zij 2e. Dit was respectievelijk goed voor goud en zilver. 
 
 
Dames, van harte gefeliciteerd!!!