Zwem Nieuws

Afgelopen zaterdag (9-12-2017) namen een aantal oudere wedstrijdzwemmers van ZC de Vuursche voor het eerst deel aan een Masterwedstrijd.

De groep oudere zwemmers binnen ZC de vuursche was naast de reguliere wedstrijden, waar zij vaak tegen zwemmers strijden die minimaal 10 jaar jonger zijn, op zoek naar wedstrijden waar zij met leeftijdgenoten de strijd aan konden gaan. En zo kwamen zij bij het Zuyderzee Mastercicuit uit. Deze Masterwedstrijden zijn speciaal voor de oudere zwemmers die nog competitief actie zijn in het wedstrijdzwemmen.

Zwemmers van 20 jaar en ouder kunnen deel nemen aan deze wedstrijden en er is een klassement voor de verschillende leeftijdgroepen die per 5 jaar oplopen.

Namens ZC de Vuursche namen Lilianne van der Dussen, Antal Bos, Nick Leeflang, Sebastiaan de Vos en Sandra Soffers deel aan de wedstrijd die in Lelystad gehouden werd. Naast de gemoedelijke en gezellige sfeer wisten de zwemmers van ZC de Vuursche ook zeer mooie prestaties neer te zetten van persoonlijke records tot ereplaatsen in het klassement.

Zaterdag 6 januari nemen de zwemmers deel aan hun tweede Masterwedstrijd in Zwolle. 

Als het je als Vuursche lid ook leuk lijkt om mee te doen aan deze wedstrijden neem dan even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De afstanden zijn zeer gevarieerd: van 25 meter t/m 400 meter.

Groet de Masterzwemmers      

Finales bij Peter's cup voor zwemmers ZC de Vuursche 

Afgelopen zondag (26 november 2017) reisde een groep zwemmers van ZC de Vuursche naar Almere af om deel te nemen aan de Peter's cup die werd georganiseerd door ZV de Aalscholver.

Vooraf konden de zwemmers kiezen tussen de cycles van de wedstrijdslagen: over 25 meter of 50 meter. Na de vier afstanden werd de balans op gemaakt en wisten Benthe Hoppen, Marit Bakker, Angeline Basten, Finn van Rhijn, Danique Eijsbouts, Dannique Koolen, Lilianne van der Dussen en Nick Leeflang zich te plaatsen voor de finales.

Deze werden gezwommen naar het concept van de Australian run waar de 8 snelste zwemmers elke keer 25 of 50 meter zwemmen en de laatste die aantikt elke keer afvalt. Met tot slot van deze uitputtingsslag de medaille race tussen de drie sterkste zwemmers.

Alle zwemmers wisten allemaal minstens één race te overleven in deze zware eindstrijd.

Maar Marit Bakker wist in deze zware afvalrace de eerste plek te bemachtigen bij de meisjes onder 13 jaar. Zij won een mooie trofee en een nieuwe badmuts.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd!

Bij de eerste wedstrijd van de lange afstand circuit van dit seizoen wist Marit Bakker het clubrecord op de 400m vrijeslag (onder de 11 jaar) te verbreken met maar liefst 19 seconden! Ze zwom nu een tijd van 6.07.07. Gefeliciteerd!

In de maand oktober waren er drie wedstrijden voor de strijd om de PR van de maand. Net zoals in de vorige maand wist Laura Bense de beste verbetering te zwemmen bij de jongere zwemmers. Dit keer op de 25 meter vlinderslag met een nieuwe tijd van 25.76.

Dagmar Bakker verbeterde bij de oudere zwemmers het meeste op de 100 meter rugslag in een tijd van 1.39.21.

Gefeliciteerd meiden!


Alle clubrecords zijn te vinden door op deze link te klikken!

De zwemuitslagen vind je via deze link!

Het wedstrijdseizoen 2017-2018 is ook voor de wedstrijdzwemmers weer van start gegaan en dat betekent dat de eerste PR van de maand alweer uitgereikt wordt, namelijk van de maand september.

Laura Bense had bij de tweede wedstrijd van dit seizoen de beste verbetering bij de jongere zwemmers op de 25m rugslag. Ze zwom nu een tijd van 22.64.

Finn van Rhijn wist bij de eerst wedstrijd van dit seizoen al de beste verbetering neer te zetten op de 200m vrijeslag. Hij zwom nu een tijd van 3.02.27.

Gefeliciteerd allebei!