Zwem Nieuws

Het wedstrijdseizoen 2017-2018 is ook voor de wedstrijdzwemmers weer van start gegaan en dat betekent dat de eerste PR van de maand alweer uitgereikt wordt, namelijk van de maand september.

Laura Bense had bij de tweede wedstrijd van dit seizoen de beste verbetering bij de jongere zwemmers op de 25m rugslag. Ze zwom nu een tijd van 22.64.

Finn van Rhijn wist bij de eerst wedstrijd van dit seizoen al de beste verbetering neer te zetten op de 200m vrijeslag. Hij zwom nu een tijd van 3.02.27.

Gefeliciteerd allebei!

Tijdens de laatste zwemtraining op 29 juni jl. namen de zwemmers afscheid van hun zwemtrainer Nick Leeflang. Tien jaar lang was Nick het trouwe gezicht langs de badrand. Met plezier heeft hij wekelijks vele zwemmers getraind en begeleid naar betere zwemprestaties. Nu was het voor Nick tijd om het stokje over te dragen aan zijn opvolgster Ida Schaad.
Zwemclub De Vuursche is enorm trots op de vrijwillige inzet en het enthousiasme waarmee Nick al die jaren de zwemafdeling heeft getraind. Namens het bestuur sprak voorzitter Marcel Verwoerd lovende woorden en wenste Nick veel plezier met het blijven zwemmen bij de club. Natuurlijk maakten de wedstrijdzwemmers deze avond compleet. Van hen ontving hij een herinneringsboek met daarin persoonlijke woorden van de zwemmers. Na 10 jaar zullen we Nick gaan missen langs de badrand maar zien uit om met enthousiasme samen met Ida aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Nick BEDANKT voor alles wat je voor De Vuursche, als trainer, hebt betekend!

Een uitgebreid fotoverslag is te vinden bij onze fotoverslagen via deze link

Bekijk ook de reactie's op onze Facebookpagina!

Goud, Zilver en Brons werden er behaald tijdens de zwemwedstrijden bij de Duinkikkers in Soest ! Gefeliciteerd Sebastiaan de Vos, Dannique Koolen en Marit Bakker!!

De uitslag van deze wedstrijd en alle andere uitslagen zijn te vinden via: http://zcdevuursche.nl/index.php/standen-uitslagen/zwemuitslagen

Maar liefst 7 clubrecords zijn er de afgelopen weken verbroken door de wedstrijdzwemmers! Tobias van Vulpen verbeterde het clubrecord op de 200m rugslag bij de Heren Senioren in een nieuwe tijd van 2.43.72. Dagmar Bakker verbeterde het clubrecord bij de Meisjes onder de 15 jaar op de 400m vrije slag met een nieuwe tijd van 5.54.41. Op de 400m wisselslag bij de Dames Senioren verbeterden zowel Sophie Bleijerveld als Lilianne van der Dussen het clubrecord met respectievelijk 6.28.62 en 6.27.23. Verder verbeterde Lilianne ook nog de clubrecords op de 400m vrije slag (5.28.09), 2000m vrije slag (30.03.44) en de 1500 vrije slag (22.34.03, gezwommen tijdens de 2000m). Goed gedaan allemaal!