Zwem Nieuws

In het weekend van 17 en 18 februari jl. hebben de wedstrijdzwemmers van de Vuursche hele goede zaken gedaan. Op 17 februari wisten Marit Bakker en Dannique Koolen (ieder in hun leeftijdsklasse), bij de Heuvelrug-wedstrijden, de 3e plaats te bemachtigen! Op zondag 18 februari hebben Benthe Hoppen (1ste), Mara Hoppen (2x 1ste), Dannique Koolen en Sebastiaan de Vos (beide 3x 1ste) in Aalsmeer. bij de “Lenie van de Meer Bokaal” een mooie wedstrijd gezwommen. Dat leverde een heel mooi aantal medailles op!! Dezelfde zondag werd Marit Bakker bij de LAC 1e in een nieuw clubrecord! Van harte gefeliciteerd allemaal!

De PR van de maand januari ging bij de jongere zwemmers naar het jongste lid van de wedstrijdploeg: Mara Hoppen. Zij verbeterde haar tijd op de 25 meter vrijeslag tot 19.71.

Tijdens de tweede masterwedstrijd van het seizoen verbeterde Sebastiaan de Vos, het oudste lid van wedstrijdploeg, zijn tijd op de 200 meter vlinderslag en veroverde daarmee de PR van de maand bij de oudere zwemmers. Hij zwom de mooie ronde tijd  4.32.00.

Gefeliciteerd allebei!

Afgelopen zaterdag (9-12-2017) namen een aantal oudere wedstrijdzwemmers van ZC de Vuursche voor het eerst deel aan een Masterwedstrijd.

De groep oudere zwemmers binnen ZC de vuursche was naast de reguliere wedstrijden, waar zij vaak tegen zwemmers strijden die minimaal 10 jaar jonger zijn, op zoek naar wedstrijden waar zij met leeftijdgenoten de strijd aan konden gaan. En zo kwamen zij bij het Zuyderzee Mastercicuit uit. Deze Masterwedstrijden zijn speciaal voor de oudere zwemmers die nog competitief actie zijn in het wedstrijdzwemmen.

Zwemmers van 20 jaar en ouder kunnen deel nemen aan deze wedstrijden en er is een klassement voor de verschillende leeftijdgroepen die per 5 jaar oplopen.

Namens ZC de Vuursche namen Lilianne van der Dussen, Antal Bos, Nick Leeflang, Sebastiaan de Vos en Sandra Soffers deel aan de wedstrijd die in Lelystad gehouden werd. Naast de gemoedelijke en gezellige sfeer wisten de zwemmers van ZC de Vuursche ook zeer mooie prestaties neer te zetten van persoonlijke records tot ereplaatsen in het klassement.

Zaterdag 6 januari nemen de zwemmers deel aan hun tweede Masterwedstrijd in Zwolle. 

Als het je als Vuursche lid ook leuk lijkt om mee te doen aan deze wedstrijden neem dan even contact met ons op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De afstanden zijn zeer gevarieerd: van 25 meter t/m 400 meter.

Groet de Masterzwemmers      

Finales bij Peter's cup voor zwemmers ZC de Vuursche 

Afgelopen zondag (26 november 2017) reisde een groep zwemmers van ZC de Vuursche naar Almere af om deel te nemen aan de Peter's cup die werd georganiseerd door ZV de Aalscholver.

Vooraf konden de zwemmers kiezen tussen de cycles van de wedstrijdslagen: over 25 meter of 50 meter. Na de vier afstanden werd de balans op gemaakt en wisten Benthe Hoppen, Marit Bakker, Angeline Basten, Finn van Rhijn, Danique Eijsbouts, Dannique Koolen, Lilianne van der Dussen en Nick Leeflang zich te plaatsen voor de finales.

Deze werden gezwommen naar het concept van de Australian run waar de 8 snelste zwemmers elke keer 25 of 50 meter zwemmen en de laatste die aantikt elke keer afvalt. Met tot slot van deze uitputtingsslag de medaille race tussen de drie sterkste zwemmers.

Alle zwemmers wisten allemaal minstens één race te overleven in deze zware eindstrijd.

Maar Marit Bakker wist in deze zware afvalrace de eerste plek te bemachtigen bij de meisjes onder 13 jaar. Zij won een mooie trofee en een nieuwe badmuts.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd!