Waterpolo Nieuws

Zaterdag 17 november jl. speelden de jongens van De Vuursche BJ1 tegen HZC de Robben  BJ1.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien het op dat moment de nummers 2 en 3 in de competitie waren.

De Vuursche ging fel van start en nam het initiatief, maar de Robben wisten dat al snel om te draaien en kreeg de overhand. Er waren enkele kansen over en weer, maar na een snelle uitbraak van de Robben wisten zij de score te openen en was het 0-1.

De Vuursche had zichtbaar moeite met het spel van de Robben, maar de verdediging wist goed stand te houden. Enkele man-meer-situaties werden door de Robben niet benut en met enkele mooie reddingen wist keeper Rick Kroesbergen verdere schade te voorkomen.

In de tweede periode wist de Vuursche wat meer onder de druk van de Robben uit te komen, maar door slordig spel wisten ze geen echte kansen te creëren en bleef de Robben de bovenliggende partij. Het bleef bij enkele schoten van o.a. Noah Kok. Die vanuit de Vuursche voor de meeste dreiging zorgde. De Robben wist wel te scoren, maar door een overtreding werd die afgekeurd. Zo doende vielen er geen goals in deze periode.

Coach Jeroen van Slooten deed zijn best de jongens te motiveren, aangezien er zeker mogelijkheden lagen, maar dan moest er wat creatiever en scherper gespeeld worden.

De eerste kans in de derde periode was voor weer voor de Vuursche. Maar helaas belande ook dat  schot op de paal. Aan de andere kant werd een schot van de Robben knap gered door Lars de Vlieger.

Na een overtreding zetten de Robben weer meer druk en wisten nu de man-meer-situatie wel te benutten… 0-2. De Vuursche bleef proberen om de midvoor Logan Bouwmeester te bereiken, maar die werd door de verdediging van de Robben goed klem gezet, waardoor hij geen goede mogelijkheden kreeg.

Na een ongelukkige overtreding kregen de Robben een 5-meterbal. Deze werd onhoudbaar ingeschoten en het was 0-3. De Vuursche bleef moeite houden om hun niveau te halen, maar gaven zich nog niet gewonnen. Na een schot op de paal van  Jasper Zahradnik weet Noah Kok het net wel te vinden. Met een mooi hard schot en is de hatelijke 0 verdwenen van het scorebord.

De vierde periode begint ongelukkig en al snel staat de 1-4 op het scorebord. Vanaf dat moment lijkt er iets te breken bij de jongens van de Vuursche en nam frustratie de overhand. Ook Bryan van Loon heeft het vandaag zwaar tegen de verdedigers van de Robben en weet helaas het net niet te vinden. Daar waar het bij de Vuursche niet lukt, is dat bij de Robben anders en weten ze elke kans te benutten, waardoor ze uitlopen naar een ietwat geflatteerde 1-6 eindstand. Door dit resultaat zakt de Vuursche helaas naar een 5e plek in de competitie, maar de verschillen met de concurrenten zijn klein, dus nog voldoende mogelijkheden om zich te revancheren.