Waterpolo Nieuws

Afgelopen 3 November speelde het jongensteam onder de 17 een thuiswedstrijd tegen Watervlo uit de Meern. Dit beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden, omdat Watervlo aan de top van de competitie staat. Maar in deze wedstijd tegen De Vuursche zou dit kunnen veranderen.

De Vuursche kwam al in de 2e minuut van de 1e periode op een voorsprong te staan door een mooi doelpunt van Bryan van Loon. Niet lang daarna scoorde Watervlo een punt. Onze keeper Rick Kroesbergen was hier kansloos. De stand was nu 1-1 en de spanning begon langzaam op te lopen. In de laatste minuut van de 1e periode kon Logan Bouwmeester De Vuursche weer op een 2-1 voorsprong brengen na een mooie voorzet van Vlad Dobriakov. In de 2e periode bleef het rustig met doelpunten, tot aan de laatste minuut. Watervlo deed een schot op het doel vanaf buiten de 5 meter, maar onze wakkere doelman wist deze aanval te stoppen. Helaas was er toch nog een aanval van Watervlo aan het einde van de 2e periode, die de score weer gelijk maakte, naar 2-2. De spanning was nu om te snijden.

Voor de 3e periode ging Lars de Vlieger het water in als keeper, om Rick Kroesbergen te vervangen. Tijdens de rust werd de strategie nog even doorgesproken door de coach met het team. Dit resulteerde aan het begin van de 3e periode in een doelpunt van Logan Bouwmeester na een mooie pass van Noah Kok. De Vuursche stond nu weer aan de leiding met 3-2. Onze jongens konden deze voorsprong vasthouden tot aan de laatste minuut. 17 seconden voor het einde van de 3e periode wist de tegenstander door onze verdediging heen te breken, om vervolgens de score opnieuw gelijk te maken: 3-3. Hopelijk zou ons team deze stand weer kunnen uitbouwen naar een voorsprong. De 4e periode ging slecht van start. Al na 24 seconden kwam De Vuursche op een achterstand te staan, na een sterke aanval van Watervlo die zelfs niet door onze keeper gestopt kon worden. 3-4. Vlad Dobriakov probeerde de stand weer gelijk te maken, echter lukte het de keeper van Watervlo op deze aanval af te slaan.

De Vuursche begon nu vermoeid te raken, maar door groot enthousiasme van het publiek, voelden onze jongens zich gesterkt en voerden een aantal nieuwe aanvallen uit richting het doel van Watervlo. In de één na laatste minuut bracht Logan Bouwmeester de score weer gelijk en werd het 4-4. Nu lukte het beide teams niet meer om een winnend punt te scoren en werd 4-4 de eindstand. 1 punt voor beide teams voor de competitie.