Waterpolo Nieuws

Het nieuwe seizoen 2019-2002 is begonnen! Lees hieronder de nieuwe waterpolo-nieuwsbrief met het laatste nieuws! Wil je contact opnemen stuur dan een bericht aan de waterpolosecretaris Truus Veendrick

Klik op deze link voor het nieuwe competitierooster! LET OP! Er kunnen nog wijzigingen komen.

Zaterdag 9 februari jl. speelde het jongensteam van ZC De Vuursche hun 16e wedstrijd van dit seizoen. Met bijna een compleet team vertrokken zij naar zwembad Dijnselburg in Zeist; alleen Calvin Blüemink was niet aanwezig, en de coach werd voor een keer ingevallen door Bas Mostert.
Om aansluiting te blijven vinden bij de top 3 moest De Vuusche winnen.

Rick Kroesbergen startte als keeper in de basis. Vlad Dobriakov zwom voor De Vuursche voor de bal. De score werd geopend door Logan Bouwmeester en na een scherpe voorzet van Bryan van Loon scoorde Axel van den Berg de tweede. Na nog twee doelpunten van Bryan kwam ook de tegenpartij van de nul af: 1-4.
Door een overtreding van Zwemclub Zeist kreeg De Vuursche een 5-meter bal mee: Noah Kok scoorde feilloos. Logan en Ivar Visser kregen de bal ook weer in het net. Tussenstand 2-7.

De Vuursche speelde rustig en goed samen. Jasper Zahradnik gaf een perfecte voorzet die door Bryan in de kruising gevolleyd werd. Oefening baart dus kunst! Maar ook de tegenpartij kon dit kunstje, zelfs twee keer: 4-8. Bryan eindigde de score in het derde kwart: 4-9.

Keeper Lars de Vlieger die in de tweede helft zijn opwachting had gemaakt, wist met prima reddingen de mooie voorsprong van De Vuursche te behouden.
Bryan en Logan vergrootten die voorsprong en hoewel de Zeistenaren nog een keer scoorden werd de wedstrijd met winst voor De Vuursche afgesloten. Eindstand 5-12.

Hiermee verstevigde het jongensteam hun vierde positie in de competitie. Met nog 6 wedstrijden te gaan, lijkt brons nog haalbaar.

De volgende wedstrijd laat nog even op zich wachten en wordt 9 maart a.s. uit in De Meern gespeeld.

Tekst bij foto: Logan Bouwmeester scoort voor De Vuursche

Op zaterdag 26 januari speelden de jongens van onder de 17 van De Vuursche tegen ZPCW in Woerden (Batensteinbad). De teams bleken in het verleden al aan elkaar gewaagd te zijn: De Vuursche staat op plaats 5 in het klassement, en Woerden op plaats 7. De vorige wedstrijd tegen dit team eindigde in een gelijkspel, dus De Vuursche wist dat het een zware klus zou worden om hier de punten weg te slepen.

Het team van Woerden bleek maar 1 wisselspeler te hebben, wat in waterpololand weinig is. De Vuursche werd gecoacht door Arjan omdat de vaste coach Jeroen verhinderd was. Arjan had zich passend gekleed in een geruite bermuda, wat gezien de temperatuur in het bad een verstandige keus bleek.

In het eerste padje opende De Vuursche voortvarend: midvoor Logan scoorde vrij snel, en binnen twee minuten stond het 0-3 voor De Vuursche. Maar Woerden liet dat niet op zich zitten: ze profiteerden goed van een man-meer-situatie; vervolgens hobbelde de bal wat sukkelig in het doel van De Vuursche en met nog 4 seconden op de teller werd er nogmaals gescoord. Het eerste padje eindigde in 3-3.

Het tweede padje was spannend: beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en het spel golfde letterlijk en figuurlijk van de ene helft van het bad naar de andere. De midvoor werd stevig verdedigd waardoor De Vuursche moeilijk tot scoren kwam, maar uiteindelijk lukte dat nog een keer. Tussenstand werd daarmee 3-4.

Het derde padje was wederom pittig voor De Vuursche. De keeper wist meerdere malen de bal voortreffelijk uit het goal te houden maar kon niet verhinderen dat het toch 4-4 werd. De Vuursche zette alles op alles en wist toch tweemaal te scoren. Tussenstand derde partje dus 4-6.

Woerden bleef echter knokken en gaf zich niet gewonnen. De Vuursche wist er 4-7 van te maken maar kon niet verslappen want al snel volgde een tegendoelpunt waarmee het op 5-7 kwam. De keeper van Woerden haalde daarop een mooie stunt uit: hij scoorde vanaf zijn eigen doel rechtstreeks in het doel van De Vuursche en maakte zo 6-7. De temperatuur in het bad liep zo mogelijk nog verder op want Woerden rook nu de gelijkmaker, maar De Vuursche kon de voorsprong vasthouden waarmee de wedstrijd eindigde in 6-7. Het publiek kon tevreden zijn want de wedstrijd bleef spannend tot het einde, en het team van De Vuursche kon tevreden zijn met het behaalde resultaat!

Doelpunten van: Logan (4x), Bryan (2x), Jasper

Afgelopen zaterdag reisde Baarn af naar Soest om, wat van te voren al duidelijk was, een spannende wedstrijd te spelen. Helaas gingen de mannen met 3 man minder, dus met 8 man sterk ging de Vuursche de strijd aan en dat alles onder leiding van Jeroen van Slooten.

Het was van het begin tot het einde een zeer spannende wedstrijd. De heren moesten steeds heel snel schakelen van aanvallend naar verdedigend.  Na wat pogingen van beide kanten was het Soest die als eerste wist te scoren. Maar gelukkig wist Bryan van Loon de stand weer gelijk te trekken tot  1-1 voor het eerste partje over was.  In het tweede part waren er weer veel aanvallen van Baarn naar de keeper van Soest. Deze is, en dat mag ook gezegd worden, erg goed dus lukte het niet er een bal langs af te krijgen. Paal en lat werden geraakt, maar geen doelpunt.  Soest kampte met hetzelfde probleem, maar wist in het tweede part wel de 2-1 te scoren. Lars de Vlieger, de keeper van Baarn, kon er net niet bij. Na die 2-1 van Soest, wist Jamie Bouwmeester binnen 20 seconden de score weer naar 2-2 te trekken en een minuut later nog Ivar Visser. De twee laatste doelpunten waren het prachtige gevolg van een rebound. Doorvechten van de Vuursche spelers met de keeper. Klasse gedaan! In dit derde part volgenden er nog doelpunten voor Soest, maar gelukkig ook nog één van Jasper Zahradnic en één van Logan Bouwmeester, waardoor we het vierde part ingingen met een stand van 5-5. Door een goed samen spelen en goede acties van de overige spelers van Baarn, Calvin Bluëmink en Noah Kok. In het vierde en laatste part was de spanning om te snijden. De trouwe supporters joelden weer aardig mee en de spelers hebben werkelijk alles gegeven om dat winnende doelpunt te maken.  En helaas in de laatste 16 seconden wist soest een doelpunt te maken uit een man meer situatie. Dan kunnen 16 seconden heel lang zijn. Met nog 6 seconden te spelen was er onduidelijkheid over een gebaar van de scheidsrechter. De Vuursche spelers dachten een 5 meter bal mee te krijgen, terwijl de scheidsrechter de nr. 5 van soest eruit stuurde. Uit deze laatste man meer kon de Vuursche niks meer maken ,omdat door deze verwarring de bal niet gespeeld werd en de 6 seconden over waren. Heel erg jammer.

Dit was de laatste wedstrijd voor dit jaar. Nu Kerstvakantie. De eerste wedstrijd is thuis en dan weer tegen Soest. Dat belooft weer heel spannende te worden! Dus komt allen kijken. In de Trits op zaterdag 12 januari om 19.50!!