Waterpolo Nieuws

Zaterdag 7 oktober jl. speelde het Vuursche jongensteam onder de 17 uit tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort.

De Vuurschenaren wisten eenvoudig aan de bal te komen. Reservespeler Max Dirks trad ditmaal ook aan. Hoewel de keeper van de tegenpartij goed werk leverde, lukte het De Vuursche toch diverse malen te scoren. De jongens waren wederom goed op elkaar ingespeeld en wisten de wedstrijd met gemak af te sluiten met een stand van 1-12.

Vuursche BJ1 staat nu op nummer 1 in de competitie met 9 punten uit 3 wedstrijden.

De volgende wedstrijd belooft een spannende te worden want dan speelt de Vuursche BJ1 thuis in De Trits tegen de nummer 2: West-Friesland uit Hoorn.  Deze wedstrijd vangt aan om 17.45 uur op zaterdag 28 oktober a.s..

Spelers van Vuursche BJ1 zijn: Bryan van Loon, Ivar Visser, Jasper Zahradnik, Lars de Vlieger, Logan Bouwmeester, Noah Kok, Rein Bosgra, Rick van Boeijen en Rick Kroesbergen.

Zondagmiddag 24 september speelde het team van de Vuursche onder 13 tegen UZSC in Utrecht. Het gemengde team van onder de 13 jaar bestond deze wedstrijd uit 10 spelers. Het was een spannende wedstrijd om naar te kijken. Na iets meer dan 1 minuut werd  tegen een achterstand van 1-0 aangekeken. Het team ging direct in de tegenaanval en Ragna Lamaitre miste op een haar na het doel van de tegenstander. UZSC scoorde al snel 2-0. Maar De Vuursche was nog niet verslagen en binnen 17 seconden werd er 2-1 gescoord door Sebastiaan Span. In het 2e part ging het team er vol tegen aan en met 2 bijna doelpunten van Marit Bakker en Liselotte Aarninkhoff en een prachtige redding van keeper Rick Pap werd het 2-2 door een prachtig doelpunt van Samantha Praamstra. Na opnieuw een hele mooie actie van onze keeper Rick Pap werd het helaas 1 seconde voor tijd 3-2 voor UZSC. In het 3e part werd er geruild van keeper. Sebastiaan Span ging in het goal en Rick Pap in het veld. En na wat bemoedigende woorden van trainer Enne Feenstra gingen we van start. De nieuwe keeper kon gelijk aan de bak en weet na iets meer dan 1 minuut speeltijd de bal uit zijn goal te houden. Een topactie! Even verder in het 3e part weet Marit Bakker het tot een 3-3 stand te brengen. Helaas wordt het even voor het fluitsignaal nog 4-3. In het 4e part doet het team nog een verwoede poging om tot een gelijkstand te komen. Na anderhalve minuut weet Marit Bakker de bal nog richting het goal te krijgen maar mist helaas. De eindstand van deze wedstrijd was dan ook 4-3 in het voordeel van USZC. Later in het seizoen moet de Vuursche thuis spelen tegen hetzelfde team. Dan zijn ook onze vaste keepers aanwezig. Een spannende wedstrijd dus die het waard wordt om te komen zien!

Het team van deze zondag bestond uit Merel Aarninkhoff, Sebastiaan Span, Rick Pap, Liselotte Aarninkhoff, Wytske Lever, Ragna Lamaitre, Salomeja Lozovski, Marit Bakker, Samantha Praamstra en Arvid Lamaitre.De coaches en trainers van dit team zijn Jan Aarninkhoff en Enne Feenstra. 
De volgende wedstrijd is zaterdag 30 september in de Trits, aanvang 16.15.

De Vuursche heren 3 voortvarend van start!

Het nieuwe seizoen is weer begonnen voor het heren 3  met een thuiswedstrijd tegen de Albatros heren 2 uit Vianen. De Vuursche heren begonnen de wedstrijd met Eric van Laar, Dennis Tsibidakis, Partick Terschegget, Stephan Heuving, Rick Meulenbelt, Joost Pluimers, Rick van Boeijen, Ricky Verwoerd, Max Dirks, Mitchell van den Broek en coach Gert Lever.

Het eerste doelpunt kwam op naam van Dennis Tsibidakis,die vrij kon doorkomen en zijn kans netjes afmaakte. Verder werd er gescoord door Patrick Terschegget 2-0, de tegenstander maakte de 2-1 en nogmaals Patrick Terschegget met de 3-1. Er waren 3 man-meer situaties waaruit er maar helaas 1 maal uit werd gescoord.

In het tweede partje ging de Vuursche door met aanvallen waardoor Rick van Boeijen de score verder op schroefde naar 4-1. Stephan Heuving kreeg na een overtreding een u20 tegen, maar de tegenstander deed niets met deze man-meer. Na een snelle aanval van de Vuursche werd er over een speler heen gezwommen met als resultaat een 5 meter bal mee, die Joost Pluimers netjes in het doel schoot 5-1. Patrick Terschegget en ook Joost Pluimers wisten het net nog een keer te vinden zodat de ruststand 7-1 was.

Het derde partje begon wat stroef de Vuursche, die rustiger aan deed en de tegenstander kon geen vuist maken. Mitchell van den Broek maakte na 3.19 minuten de 8-1 waarna Dennis Tsibidakis en Max Dirks de stand naar 10-1 tilden. De Albatros deed iets terug 10-2. 

In het vierde partje was de weerstand helemaal weg, en was het en soort van prijsschieten, Rick Meulenbeld, Dennis Tsibidakis, Joost Pluimers , Max Dirks en nogmaals Joost Pluimers en met nog 3 seconde op de klok bepaalde Ricky Verwoerd  de eindstand op 16-2. Ook willen we Eric van Laar niet vergeten met zijn uitstekende keeperswerk! De uitslag had nog hoger kunnen uitvallen als de man-meer beter uitgespeeld werd. Maar dat sluit niet uit dat het een mooie overwinning is voor dit jonge team.

De volgende wedstrijd is zaterdag 24 september uit tegen ZV Utrecht heren 5 in zwembad de Kwakel in Utrecht.

Foto: Instagram Rick van Boeijen.

Winst voor De Vuursche DG1

Het competitieseizoen van waterpolo is afgelopen zaterdag 16 september van start gegaan. En hoe… De Vuursche DG1 – een gemengd team met 11 spelers van onder de 13 jaar – speelde om 16.15 uur in de Trits tegen AZ&PC De Futen/De Snippen uit Amstelveen. 

Het team heeft een goede wedstrijd gespeeld met veel mooie acties, die beloond werden met maar liefst 12 doelpunten! In de vier partjes van 4 minuten werd er prima samengespeeld en goed verdedigd. Ook de twee keepers leverden goed werk. De eindstand werd 12-6. We zijn benieuwd naar de volgende uitwedstrijd op zondag 24 september om 13.00 uur tegen Utrecht.

Team foto (van links naar rechts):

Staand: Enne (coach / trainer), Solomea, Wietske, Samantha, Marit, Merel, Ragna, Lizelotte, Hilde

Zittend: Arvid, Rick, Joost