Waterpolo Nieuws

Heel goed nieuws voor het komende seizoen! We hebben 10 nieuwe offiële W-juryleden voor de waterpolowedstrijden erbij! De geslaagden zijn: Chiel Dingemanse, Frank Kersten, Arjan de Vlieger, Belinda van Dinther, Rick van Boeijen, Mitchel van den Broek, Rein Bosgra, Lars de Vlieger, Logan Bouwmeester en Gert van den Broek! Hartelijk gefeliciteerd en vanaf nu hebben jullie de beste zitplaatsen bij de waterpolo thuiswedstrijden! smile

Binnenkort nemen Gert van den Broek, Belinda van Dinther, Jeroen van Slooten, Yoeri de Pater en Truus Veendrick deel aan de waterpolo scheidsrechtercursus. Voor de club nu al helden omdat zij zich vrijwillig hebben aangemeld en daarmee, voor nu, hebben gezorgd dat we allemaal ons geliefde waterpolo kunnen blijven spelen. Alvast veel succes voor de scheidsrechters in spé. Maar eerst een fijne zomervakantie!

Heren 1 heeft de felbegeerde buit van dit seizoen binnen! Promotie naar de eerste regioklasse. Dit gebeurde op eigen kracht tegen De Aalscholver 2 in Almere. PROFICIAT mannen met deze prestatie!!


Document niet zichtbaar ? Open deze in een apart scherm

 

Verlies ZC de Vuursche onder 13 van VZC Veenendaal onder 13

Het is 14 april, een prachtige lentedag en de zon staan hoog aan de hemel. In de Trits maakt het waterpolo team van jongens en meisjes onder de 13 zich klaar voor de wedstrijd. Het wordt op voorhand al een spannende strijd aangezien de tegenstander uit Veenendaal de nummer 2 van de lijst is.


De tijd tikt geduldig voort en om 16 minuten over 4 wordt het eerste fluitsignaal gegeven. De wedstrijd is begonnen……..
Al na 38 seconden wordt het eerste doelpunt gemaakt! Helaas door de tegenstander. Maar niet getreurd want kort daarna maakt Liselotte Aarninkhoff de gelijkmaker. Er wordt fanatiek gespeeld door beide teams maar aan het einde van de eerste kwart staat het 1-3 voor Veenendaal.

Tijdens de rust worden de pupillen bemoedigend toegesproken door  coach Jan Aarninkhoff. In het tweede kwart is er een prachtige actie van Marit Bakker en Salomeja Lozovski dat bijna leidt tot een doelpunt. Even later weet  keeper Hilde Bosgra de bal op weergaloze wijze uit het goal te houden. De tegenstander komt nu niet verder dan een 1-4 voorsprong.

Direct na het fluitsignaal voor het derde kwart gaat de strijd weer door. Na nog geen 36 seconden weet Hilde Bosgra opnieuw een bal tegen te houden die uit het niets leek te komen. Sebastiaan Span kan  de bal in de buurt van het goal van Veenendaal te krijgen maar schiet helaas net mis. Goed geprobeerd. Even later is het aan Marit Bakker en Samantha Praamstra om opnieuw een poging te wagen. Niet veel later weet ook Ragna Lamaitre de bal vlak bij de goal van Veenendaal te krijgen. Met nog 50 seconden op de klok maakt Marit Bakker nog een doelpunt. Het is dan 2-5. Vlak voor de rust wordt het  2-6.

Opnieuw de bemoedigende woorden van de coaches Jan Aaarninkhoff en Enne Feenstra en ook  stagiair Bryan van Loon geeft nog wat goede raad aan de jongens en meisjes van de Vuursche. We gaan er weer tegenaan in het vierde partje. Er wordt goed verdedigd door het team en weet de stand lang vast te houden. Toch  weet Veenendaal in dit partje de eindstand tot 2-9 te brengen.

Gezegd mag worden dat de Vuursche alle keren dat er voor de bal gezwommen werd de snelste was. Ondanks het verlies was het een spannende wedstrijd om te kijken.

A.s. zaterdag speelt het Vuursche team onder 13 alweer de laatste wedstrijd van het seizoen in Almere, tegen de Albatros onder 13. De wedstrijd begint om 16.30.

Het team van deze wedstrijd  bestond uit Hilde Bosgra, Arvid Lamaitre, Merel Aarninkhoff, Joost Albrecht, Salomeja Lozovski, Marit Bakker, Rick Pap, Samantha Praamstra, Ragna Lamaitre, Liselotte Aarninkhoff, Anouk van Kuilenburg en Sebastiaan Span.

 

Het jongenswaterpoloteam van ZC De Vuursche stond met 38 punten uit 18 wedstrijden op de vierde plaats. Zaterdag 7 april jl. speelden zij hun één-na-laatste wedstrijd van dit seizoen. Thuis in De Trits tegen Watervlo uit Vleuten-De Meern.
De vorige ontmoeting hadden de Vuurschenaren verloren met 5-3.  Hoe zouden ze deze keer tegen elkaar spelen?

 

De wedstrijd ging pittig van start. Een gezonde spanning hing in de lucht. De Vuursche kreeg een 5 meter bal mee, maar helaas hield de keeper van Watervlo de bal uit het doel. Toen na 3 minuten Logan Bouwmeester toch de score opende was de opluchting voelbaar in De Trits. Aanvallen werden daarna prima opgezet. Rick van Boeijen, Noah Kok en Bryan van Loon kregen de bal ook in het net. Watervlo wist 2x te scoren maar daarna hield keeper Rick Kroesbergen en na de wissel ook keeper Lars de Vlieger het doel schoon.


De wedstrijd verliep soepel voor het Vuursche BJ1 team. Jasper Zahradnik, Rein Bosgra en Ivar Visser blonken weer uit door uitstekend verdedigwerk. En dankzij mooi samenspel kon er door verschillende teamleden gescoord worden. Eindstand: 14-2.
Het jongensteam  is  hierdoor naar de derde positie gestegen.

 

Er wacht het team nog één wedstrijd en dat is een uitdagende want dan spelen zij tegen de inmiddels bekende kampioen van dit seizoen: Woerden.  Op zaterdag 21 april a.s. om 19.45 uur in De Trits.  Het verleden heeft geleerd dat spelen tegen deze club altijd een spannende pot oplevert. Komt dat zien!

Tekst en foto Annemarie de Vlieger: Jasper Zahradnik scoort tegen Watervlo