Waterpolo Nieuws

Zaterdagavond  3 december speelden de jongens De Vuursche BJ1 uit tegen Watervlo BJ2 in Vleuten/De Meern. Er werd stiekem op punten gerekend, want de tegenstander stond negende in de competitie, tegen een derde plaats van De Vuursche. Maar Watervlo had slechts drie wedstrijden gespeeld, waardoor de ‘lage’ positie vertekenend was. Na een eerste tegendoelpunt lukte het onze jongens telkens gelijk te komen. Maar met slechts één wisselspeler werd de uitdaging steeds groter. En ondanks snelle reflexen van keeper Lars, waren er te veel net-niet doelpunten. Uiteindelijk stond er 5-3 op het scorebord. Rick van Boeijen, Rein Bosgra, Jamie en Logan Bouwmeester, Noah Kok, Bryan van Loon, Ivar Visser en keeper Lars de Vlieger kwamen 3 december 2017 zonder punten thuis.

Afgelopen zaterdag speelde het Vuursche onder de 17 jongens team thuis tegen “De Duinkikkers” uit Soest.

Helaas scoorde de Duinkikkers al in de eerste minuut 0-1. De Vuursche jongens vochten terug, hadden een paar kansen, maar het lukte ze maar niet om ook een doelpunt in het net te prikken. Na een aantal goede reddingsacties van onze keeper, Rick Kroesbergen, was het toch onvermijdelijk dat de Vuursche met 0-3 achterstand de rust in ging.

Na de rust gingen de Vuursche jongens weer vol goede moed van start en lukte het Logan Bouwmeester met een prachtig achterwaarts schot de stand op 1-3 te brengen. Na eerst nog een doelpunt tegen wist ook Rick van Boeijen een doelpunt te scoren en stond de stand op 2-4.

Het laatste speeldeel was ook erg spannend, deze teams zijn duidelijk aan elkaar gewaagd. In de vierde periode zette ook Bryan van Loon een doelpunt op zijn naam. Door uitstekend verdedigingswerk op de topscoorder van de Duinkikkers en goed keeperswerk van Lars de Vlieger lukte het de jongens uit Soest niet meer om nog tegen doelpunten te scoren en bleef de stand bij het eindsignaal op 3-4 staan.

Helaas verlies voor de Vuursche jongens, maar een erg spannende wedstrijd die een ieder op het puntje van zijn zwembadstoel deed zitten.

Foto en verslag: Karin van Bladeren

Meer foto's bij de fotoverslagen !

Waterpolo dames in het nieuw!

Naast de verjonging van het Dames team in de vorm van Dagmar, Dagmar, Manon, Naomi en Noa is het team door bouwbedrijf Gijs & van Cleef ook voorzien van zeer fraaie T-shirts en caps!

Afgelopen zaterdag 25 november kwamen tijdens de thuiswedstrijd in de Trits, Michiel en Karin van Cleef namens sponsor Gijs & van Cleef de shirts en caps overhandigen.

Vindt u ook dat bij (ver)bouw advies en begeleiding hoort ? Bekijk dan de pagina op onze website van onze sponsor: Gijs & van Cleef (ver)bouw of bezoek hun website!

 

Zaterdag 7 oktober jl. speelde het Vuursche jongensteam onder de 17 uit tegen Schoonderbeek Bouw ZPC Amersfoort.

De Vuurschenaren wisten eenvoudig aan de bal te komen. Reservespeler Max Dirks trad ditmaal ook aan. Hoewel de keeper van de tegenpartij goed werk leverde, lukte het De Vuursche toch diverse malen te scoren. De jongens waren wederom goed op elkaar ingespeeld en wisten de wedstrijd met gemak af te sluiten met een stand van 1-12.

Vuursche BJ1 staat nu op nummer 1 in de competitie met 9 punten uit 3 wedstrijden.

De volgende wedstrijd belooft een spannende te worden want dan speelt de Vuursche BJ1 thuis in De Trits tegen de nummer 2: West-Friesland uit Hoorn.  Deze wedstrijd vangt aan om 17.45 uur op zaterdag 28 oktober a.s..

Spelers van Vuursche BJ1 zijn: Bryan van Loon, Ivar Visser, Jasper Zahradnik, Lars de Vlieger, Logan Bouwmeester, Noah Kok, Rein Bosgra, Rick van Boeijen en Rick Kroesbergen.