Waterpolo Nieuws

Ook dit jaar nodigt de waterpolocommissie jullie, samen met je ouders/verzorgers, uit voor een informatiebijeenkomst voor het nieuwe seizoen, waarbij we je graag even meenemen met wat er allemaal te verwachten is en wat er allemaal speelt. 

De voorlopige trainingstijden staan vermeld op de website van de Vuursche, zie link hieronder. De tijdsindeling is volgens ons niet ideaal en er ligt nog een verzoek bij de Trits voor een andere indeling. Zodra dit rond is zal een en ander direct gecommuniceerd worden. http://www.zcdevuursche.nl/index.php/informatie/trainingstijden

De waterpolocommissie ziet jullie graag in de kleine zaal naast de kassa op de volgende data, per team opgesplitst:

Vrijdag 31 augustus 18:45 : jeugd O11
Vrijdag 31 augustus 19:45 : jeugd 013
Vrijdag 31 augustus 20:45 : jeugd 015
Dinsdag 4 september 19:45 : jeugd 017 / Dames 1
Vrijdag 7 september : 19:30 Senioren

Met vriendelijke groeten,

de waterpolo commissie.

Heel goed nieuws voor het komende seizoen! We hebben 10 nieuwe offiële W-juryleden voor de waterpolowedstrijden erbij! De geslaagden zijn: Chiel Dingemanse, Frank Kersten, Arjan de Vlieger, Belinda van Dinther, Rick van Boeijen, Mitchel van den Broek, Rein Bosgra, Lars de Vlieger, Logan Bouwmeester en Gert van den Broek! Hartelijk gefeliciteerd en vanaf nu hebben jullie de beste zitplaatsen bij de waterpolo thuiswedstrijden! smile

Binnenkort nemen Gert van den Broek, Belinda van Dinther, Jeroen van Slooten, Yoeri de Pater en Truus Veendrick deel aan de waterpolo scheidsrechtercursus. Voor de club nu al helden omdat zij zich vrijwillig hebben aangemeld en daarmee, voor nu, hebben gezorgd dat we allemaal ons geliefde waterpolo kunnen blijven spelen. Alvast veel succes voor de scheidsrechters in spé. Maar eerst een fijne zomervakantie!

Heren 1 heeft de felbegeerde buit van dit seizoen binnen! Promotie naar de eerste regioklasse. Dit gebeurde op eigen kracht tegen De Aalscholver 2 in Almere. PROFICIAT mannen met deze prestatie!!


Document niet zichtbaar ? Open deze in een apart scherm

 

Verlies ZC de Vuursche onder 13 van VZC Veenendaal onder 13

Het is 14 april, een prachtige lentedag en de zon staan hoog aan de hemel. In de Trits maakt het waterpolo team van jongens en meisjes onder de 13 zich klaar voor de wedstrijd. Het wordt op voorhand al een spannende strijd aangezien de tegenstander uit Veenendaal de nummer 2 van de lijst is.


De tijd tikt geduldig voort en om 16 minuten over 4 wordt het eerste fluitsignaal gegeven. De wedstrijd is begonnen……..
Al na 38 seconden wordt het eerste doelpunt gemaakt! Helaas door de tegenstander. Maar niet getreurd want kort daarna maakt Liselotte Aarninkhoff de gelijkmaker. Er wordt fanatiek gespeeld door beide teams maar aan het einde van de eerste kwart staat het 1-3 voor Veenendaal.

Tijdens de rust worden de pupillen bemoedigend toegesproken door  coach Jan Aarninkhoff. In het tweede kwart is er een prachtige actie van Marit Bakker en Salomeja Lozovski dat bijna leidt tot een doelpunt. Even later weet  keeper Hilde Bosgra de bal op weergaloze wijze uit het goal te houden. De tegenstander komt nu niet verder dan een 1-4 voorsprong.

Direct na het fluitsignaal voor het derde kwart gaat de strijd weer door. Na nog geen 36 seconden weet Hilde Bosgra opnieuw een bal tegen te houden die uit het niets leek te komen. Sebastiaan Span kan  de bal in de buurt van het goal van Veenendaal te krijgen maar schiet helaas net mis. Goed geprobeerd. Even later is het aan Marit Bakker en Samantha Praamstra om opnieuw een poging te wagen. Niet veel later weet ook Ragna Lamaitre de bal vlak bij de goal van Veenendaal te krijgen. Met nog 50 seconden op de klok maakt Marit Bakker nog een doelpunt. Het is dan 2-5. Vlak voor de rust wordt het  2-6.

Opnieuw de bemoedigende woorden van de coaches Jan Aaarninkhoff en Enne Feenstra en ook  stagiair Bryan van Loon geeft nog wat goede raad aan de jongens en meisjes van de Vuursche. We gaan er weer tegenaan in het vierde partje. Er wordt goed verdedigd door het team en weet de stand lang vast te houden. Toch  weet Veenendaal in dit partje de eindstand tot 2-9 te brengen.

Gezegd mag worden dat de Vuursche alle keren dat er voor de bal gezwommen werd de snelste was. Ondanks het verlies was het een spannende wedstrijd om te kijken.

A.s. zaterdag speelt het Vuursche team onder 13 alweer de laatste wedstrijd van het seizoen in Almere, tegen de Albatros onder 13. De wedstrijd begint om 16.30.

Het team van deze wedstrijd  bestond uit Hilde Bosgra, Arvid Lamaitre, Merel Aarninkhoff, Joost Albrecht, Salomeja Lozovski, Marit Bakker, Rick Pap, Samantha Praamstra, Ragna Lamaitre, Liselotte Aarninkhoff, Anouk van Kuilenburg en Sebastiaan Span.