Waterpolo Nieuws

Het nieuwe jaar is al weer een tijdje onderweg en aangezien iedereen weer helemaal in shape is, is het weer tijd voor het Ouder- kind toernooi.

Dus ouders: trek je badpak/zwembroek uit het stof en laat je van je beste kant zien.

 

Voor wie:       Pupillen onder de 11 t/m adspiranten onder de 15 jaar en ouders.

Wanneer:       vrijdag 16 februari

Tijd:              18.00 - 19.30

 

Geef je te voren op zodat we een mooie teamindeling kunnen maken, doe dit door gebruik te maken van onderstaand document.

Wij kijken uit naar een gezellige avond, jullie ook?

 

Vol thuisprogramma voor ZC De Vuursche.

Het komt niet vaak voor maar zaterdag 27 januari jl. speelden álle negen waterpoloteams van De Vuursche thuis!

Vanaf halverwege de middag tot ver in de avond konden liefhebbers in De Trits non-stop genieten van spetterende partijen.

Het jongens waterpoloteam <17  ontving  aan het begin van de avond ZPC Amersfoort. Geen geduchte tegenstander aangezien dat team op de laatste plek in de competitie stond. Toch werd het geen doelpuntensalvo en wist ZPC Amersfoort vooral in de eerste twee periodes behoorlijk tegenstand te bieden. Tussenstand na  de 1e periode 6-3, na de 2e periode 8-4.

Na een korte winterstop dook het Vuursche jongensteam BJ1 zaterdag 20 januari jl weer gemotiveerd het water in.  Aan het begin van deze tweede seizoenshelft was het team op een welverdiende derde plek aanbelandt. Thuis, in De Trits, ontvingen zij de nummer zes: Aquarijn uit Nieuwegein.

Gedreven om in de top 3 van de competitie te blijven, gingen de jongens enthousiast van start. Maar het spel kwam niet vlot op gang. Ballen werden slordig doorgespeeld en schoten misten doel. Daarnaast kregen de Vuurschenaren ook nog diverse keren met een man-minder- situatie te maken. Maar dankzij goed verdedigwerk van o.a. Jasper Zahradnik, Ivar Visser, Noah Kok en keeper Rick Kroesbergen bleef de stand 0-0 in part 1. Door de snelheid waarmee Rein Bosgra aan het begin van part 2 naar de bal wist te zwemmen, kon de Vuursche gelijk de aanval opzetten. Maar de kans de openingstreffer te maken, werd niet benut. Aquarijn miste ook doel. Uiteindelijk was het Bryan van Loon die toch de score opende. Maar de tegenpartij bracht de stand gelijk op 1-1 en kwam kort daarna zelfs op voorsprong:  1-2, geen geruststellende tussenstand.

Voorzien van nieuwe caps van sponsor Wijnen enzo staat afgelopen zaterdag (16 december) de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma.

 

Met een compleet team aangevuld met Gert Lever en keeper Ruud Kroeze van Heren 4 starten we aan deze 6 punten wedstrijd. Degene die wint stijgt op de ranglijst of loopt uit.

In de eerste periode is de Vuursche nog niet wakker en lopen al snel tegen een 0-4 achterstand op. Keeper Ruud ligt stabiel in het water, maar kon dit niet keren.

In de 2e periode is Gert lever op schot en door goed aanspelen uit de 2e lijn loopt De Vuursche in naar 4-4, alle doelpunten op naam van Gert Lever. De fuut scoort de 4-5 maar maakt Gert Lever de stand weer gelijk: 5-5.