Waterpolo Nieuws

Het is zaterdag 10  november, de jongens van waterpolovereniging de Vuursche onder de 17 jaar moeten aantreden tegen het team van De Vaart. Het is een uitwedstrijd dus op naar Bunschoten.

De competitie is nu 5 wedstrijden oud. De Vuursche staat 6de en De Vaart staat in de onderste regionen.

Er heerst een uitgelaten sfeer onder de jongens van de Vuursche, dit wordt een wedstrijd om het doelsaldo eens te gaan opkrikken, maar de ouders die meegekomen zijn zitten er toch wel wat terughoudender in, hoogmoed komt nog wel eens voor de val.

Na de warmingup en het inzwemmen kan er begonnen worden. Het fluitsignaal en de oorverdovende toeter zijn het startsignaal voor de wedstrijd. Het water wordt wit van het tumult van de 12 jongens die proberen als eerste bij de bal te komen. Die is voor De Vaart maar ze verspelen hem al snel. De Vuursche zet gelijk de aanval in en Logan Bouwmeester zet de 0-1 op het scorebord. De Vaart zet een tegenaanval in maar Rick Kroesbergen, de keeper, stopt hem vakkundig, De Vuursche zet gelijk druk en nadat er 1 minuut gespeeld is staat het 0-2 door een mooie goal van Brian van Loon. De jongens van De Vuursche zijn gretig en scherp. Ballen worden onderschept en de aanval word gezocht. De jongens van De Vaart kunnen het tempo dat de De Vuursche neerlegt niet bijhouden en het regent doelpunten voor De Vuursche. De 0-3 is voor Jasper Zahradnik en de afsluiter van het eerste part is weer voor Brian van Loon die met een fraai lobje de keeper omzeilt, het is 0-5. Het tweede part begint heel anders. De Vaart is de schrik te boven en ze gaan sterk van start. Er wordt een man vrijgespeeld en na 2 minuten is het tegendoelpunt een feit. De Vuursche heeft nog wel een paar tegenaanvallen waaronder enkele mooie 1-2tjes maar de ballen stuiten op de keeper of gaan over. Toch worden er nog 2 doelpunten aan de score toegevoegd en zo gaan we met 1-7 de rust in.

Er wordt van speelhelft gewisseld en part 3 kan van start gaan. Coach Jeroen van Slooten heeft de jongens blijkbaar wat instructies gegeven want in part 3 zit De Vuursche weer in het zadel. De verdediging is op orde en het tempo van het eerste part is weer helemaal terug. Bij De Vaart word er een persoonlijke fout gemaakt en krijgt een speler een tijdstraf. De Vuursche heeft de zogeheten Man-Meer situatie. Deze word perfect uitgespeeld en zo word door Ivar Visser de 1-8 opgetekend. De Vaart komt nog wel op de helft van De Vuursche en komen op een gegeven moment zelfs vrij voor de keeper maar scoren lukt niet. Rick Kroesbergen staat zijn mannetje en weet zijn goal schoon te houden. De Vuursche houd de vaart erin en al snel volgen er twee doelpunten van Noa kok waarvan 1 uit een onhoudbaar afstandschot. Goal nummer 11 is weer voor rekening van Brian van Loon.

In het laatste part is De Vaart moegestreden. Ze proberen nog wel bij te blijven maar De Vuursche laat er geen gras over groeien. Het valt niet mee om tegen een wat mindere tegenstander scherp te blijven maar het lukt de jongens van De Vuursche gelukkig wel. Met de aanwijzingen van coach Jeroen blijven ze tempo spelen. De mandekking werkt uitstekend en er wordt goed rondgespeeld. Dit levert ook resultaat op, zo komt Logan Bouwmeester geheel vrij voor de keeper en scoort. Brian van Loon weet de bal met een fraaie backhand worp (in het voetbal zou het een omhaal zijn) achter de keeper van De Vaart te gooien. In de werkelijk allerlaatste seconde weten de Vaart vriend en vijand te verrassen en scoren zowaar het 2de tegendoelpunt.  

Is het dan allemaal rozengeur (of in dit geval chloorgeur) en maneschijn? Nee, de man-meer-situaties zijn niet allemaal even goed benut, maar daar heeft niemand het meer over. We hebben een gewonnen wedstrijd en 15 punten in de tas. Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag, tegen de nummer 4.

Afgelopen 3 November speelde het jongensteam onder de 17 een thuiswedstrijd tegen Watervlo uit de Meern. Dit beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden, omdat Watervlo aan de top van de competitie staat. Maar in deze wedstijd tegen De Vuursche zou dit kunnen veranderen.

De Vuursche kwam al in de 2e minuut van de 1e periode op een voorsprong te staan door een mooi doelpunt van Bryan van Loon. Niet lang daarna scoorde Watervlo een punt. Onze keeper Rick Kroesbergen was hier kansloos. De stand was nu 1-1 en de spanning begon langzaam op te lopen. In de laatste minuut van de 1e periode kon Logan Bouwmeester De Vuursche weer op een 2-1 voorsprong brengen na een mooie voorzet van Vlad Dobriakov. In de 2e periode bleef het rustig met doelpunten, tot aan de laatste minuut. Watervlo deed een schot op het doel vanaf buiten de 5 meter, maar onze wakkere doelman wist deze aanval te stoppen. Helaas was er toch nog een aanval van Watervlo aan het einde van de 2e periode, die de score weer gelijk maakte, naar 2-2. De spanning was nu om te snijden.

Voor de 3e periode ging Lars de Vlieger het water in als keeper, om Rick Kroesbergen te vervangen. Tijdens de rust werd de strategie nog even doorgesproken door de coach met het team. Dit resulteerde aan het begin van de 3e periode in een doelpunt van Logan Bouwmeester na een mooie pass van Noah Kok. De Vuursche stond nu weer aan de leiding met 3-2. Onze jongens konden deze voorsprong vasthouden tot aan de laatste minuut. 17 seconden voor het einde van de 3e periode wist de tegenstander door onze verdediging heen te breken, om vervolgens de score opnieuw gelijk te maken: 3-3. Hopelijk zou ons team deze stand weer kunnen uitbouwen naar een voorsprong. De 4e periode ging slecht van start. Al na 24 seconden kwam De Vuursche op een achterstand te staan, na een sterke aanval van Watervlo die zelfs niet door onze keeper gestopt kon worden. 3-4. Vlad Dobriakov probeerde de stand weer gelijk te maken, echter lukte het de keeper van Watervlo op deze aanval af te slaan.

De Vuursche begon nu vermoeid te raken, maar door groot enthousiasme van het publiek, voelden onze jongens zich gesterkt en voerden een aantal nieuwe aanvallen uit richting het doel van Watervlo. In de één na laatste minuut bracht Logan Bouwmeester de score weer gelijk en werd het 4-4. Nu lukte het beide teams niet meer om een winnend punt te scoren en werd 4-4 de eindstand. 1 punt voor beide teams voor de competitie.

Het jongensteam van ZC de Vuursche speelt dit seizoen op het hoogste niveau: 1e klasse A in de KNZB regio midwest. Tot nog toe wisten zij elke wedstrijd punten te pakken.

Zaterdag 13 oktober jl. was de vierde competitiewedstrijd. De Vuursche trof Zwemclub Zeist thuis in De Trits. Het spel begon niet soepel. Maar in de derde minuut wist Logan Bouwmeester uiteindelijk dankzij goed samenspel toch de score te openen. De teamspirit was teruggevonden. Axel van den Berg, Vlad Dobriakov en Noah Kok versterkten de verdediging prima en bouwden het spel aanvallend goed op.
Logan Bouwmeester en Bryan van Loon brachten de stand op 3-0. Vlak voor de eerste pauze scoorden de Zeistenaren tweemaal maar dankzij Jamie Bouwmeester werd de stand 4-2.
In het tweede part scoorde Ivar Visser tweemaal en Logan eenmaal maar ook de tegenstander kreeg de bal driemaal in het net: 7-5. Halverwege de wedstrijd ging de keeperscap zoals gebruikelijk van Rick Kroesbergen naar Lars de Vlieger.
Het derde part was voor Calvin Bluëmink: hij scoorde twee keer. Door aanhoudend pressen van Jasper Zahradnik op de keeper van de tegenstander wist hij de bal subliem te veroveren waardoor Bryan weer kon scoren. Midvoor Logan schoot ook weer raak, stand 11-5.
De wedstrijd werd professioneel uitgespeeld in het vierde part. Door Logan kwam de 12 op het bord. Hoewel de tegenstander toch nog drie keer scoorde, bleef de Vuursche rustig en was het Jasper die de eindstand in de laatste seconde welverdiend op 13-8 bracht.
Het Vuursche BJ1 team (onder leiding van coaches Gert-Jan van Baaren en Jeroen van Slooten) blijft door deze winst in de top 3 van de competitie staan.

Op de foto een mooi samenspel: Noah Kok past de bal met een mooie backhand naar Logan Bouwmeester die de bal weer doorspeelt naar Ivar Visser zodat hij kan scoren.

Afgelopen zaterdag speelde de nog ongeslagen Vuursche ploeg in Nieuwegein tegen Aquarijn.

Aquarijn stond onderaan met 0 punten, maar toonde zich een lastige tegenstander. Al zeer snel opende Axel van den Berg de score. Logan Bouwmeester volgde zijn voorbeeld en maakte 0-2. De Baarnsche ploeg ging door en Axel van de Berg maakte er nog 2, Waardoor het 1e part met 0-4 werd afgesloten.

In het 2e part nog geen vuiltje aan de lucht, keeper Rick Kroesbergen stond zijn mannetje. Ivar Visser, Noah Kok en Jasper Zahradnik verdedigde goed en zorgde voor de juiste aanvoer naar voren. Aquarijn scoorde, maar Logan Bouwmeester deed direct wat terug 1-5. De ploeg uit Nieuwegein kwam beter in de wedstrijd wat resulteerde in 2-5. Bryan van Loon bracht het verschil weer naar 4 (2-6) en hiermee werd de 2e periode afgesloten.

In het 3e part kwam Lars de Vlieger onder de lat. De Vuursche dacht dat de winst al binnen was, waardoor de concentratie verslapte. Dit resulteerde in 2 treffers voor Aquarijn (4-6). Logan Bouwmeester gaf de ploeg met zijn treffer (4-7) lucht, echter niet voor lang. In de laatste minuut van deze periode kwam Aquarijn nog twee keer tot scoren (6-7).

Coach Gert-Jan van Baaren pepte zijn ploeg in de pauze op. Dit leek te helpen, want Bryan van Loon scoorde 6-8. Vlad Dobriakov speelde een prima pot, maar kon de aansluit treffer van Aquarijn niet voorkomen (7-8). Calvin Bluemink maakte na blessure leed zijn rentree. Met 4 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Gelukkig was de Vuursche nu wel weer bij de les en kwam de zege niet meer in gevaar. De eindstand bleef 7-8 en de punten waren binnen. Hierdoor blijven de jongens onder 17 in de top van de ranglijst en ongeslagen. Echter als de tegenstand beter wordt zal er een tandje bij moeten.

A.s. zaterdag spelen de jongens om 19.00 uur in de Trits tegen Zwemclub Zeist.

Op de foto van links naar rechts: Trainer/coach Gert Jan van Baaren, Noah Kok, Axel van den Berg, (achter) Jamie Bouwmeester, Logan Bouwmeester en Rick Kroesbergen. Voor: Vlad Dobriakov, Bryan van Loon, Ivar Visser, Jasper Zahradnic en Lars de Vlieger.