Waterpolo Nieuws

Afgelopen zaterdag reisde Baarn af naar Soest om, wat van te voren al duidelijk was, een spannende wedstrijd te spelen. Helaas gingen de mannen met 3 man minder, dus met 8 man sterk ging de Vuursche de strijd aan en dat alles onder leiding van Jeroen van Slooten.

Het was van het begin tot het einde een zeer spannende wedstrijd. De heren moesten steeds heel snel schakelen van aanvallend naar verdedigend.  Na wat pogingen van beide kanten was het Soest die als eerste wist te scoren. Maar gelukkig wist Bryan van Loon de stand weer gelijk te trekken tot  1-1 voor het eerste partje over was.  In het tweede part waren er weer veel aanvallen van Baarn naar de keeper van Soest. Deze is, en dat mag ook gezegd worden, erg goed dus lukte het niet er een bal langs af te krijgen. Paal en lat werden geraakt, maar geen doelpunt.  Soest kampte met hetzelfde probleem, maar wist in het tweede part wel de 2-1 te scoren. Lars de Vlieger, de keeper van Baarn, kon er net niet bij. Na die 2-1 van Soest, wist Jamie Bouwmeester binnen 20 seconden de score weer naar 2-2 te trekken en een minuut later nog Ivar Visser. De twee laatste doelpunten waren het prachtige gevolg van een rebound. Doorvechten van de Vuursche spelers met de keeper. Klasse gedaan! In dit derde part volgenden er nog doelpunten voor Soest, maar gelukkig ook nog één van Jasper Zahradnic en één van Logan Bouwmeester, waardoor we het vierde part ingingen met een stand van 5-5. Door een goed samen spelen en goede acties van de overige spelers van Baarn, Calvin Bluëmink en Noah Kok. In het vierde en laatste part was de spanning om te snijden. De trouwe supporters joelden weer aardig mee en de spelers hebben werkelijk alles gegeven om dat winnende doelpunt te maken.  En helaas in de laatste 16 seconden wist soest een doelpunt te maken uit een man meer situatie. Dan kunnen 16 seconden heel lang zijn. Met nog 6 seconden te spelen was er onduidelijkheid over een gebaar van de scheidsrechter. De Vuursche spelers dachten een 5 meter bal mee te krijgen, terwijl de scheidsrechter de nr. 5 van soest eruit stuurde. Uit deze laatste man meer kon de Vuursche niks meer maken ,omdat door deze verwarring de bal niet gespeeld werd en de 6 seconden over waren. Heel erg jammer.

Dit was de laatste wedstrijd voor dit jaar. Nu Kerstvakantie. De eerste wedstrijd is thuis en dan weer tegen Soest. Dat belooft weer heel spannende te worden! Dus komt allen kijken. In de Trits op zaterdag 12 januari om 19.50!!

Zaterdag 17 november jl. speelden de jongens van De Vuursche BJ1 tegen HZC de Robben  BJ1.

Het beloofde een spannende wedstrijd te worden, aangezien het op dat moment de nummers 2 en 3 in de competitie waren.

De Vuursche ging fel van start en nam het initiatief, maar de Robben wisten dat al snel om te draaien en kreeg de overhand. Er waren enkele kansen over en weer, maar na een snelle uitbraak van de Robben wisten zij de score te openen en was het 0-1.

De Vuursche had zichtbaar moeite met het spel van de Robben, maar de verdediging wist goed stand te houden. Enkele man-meer-situaties werden door de Robben niet benut en met enkele mooie reddingen wist keeper Rick Kroesbergen verdere schade te voorkomen.

In de tweede periode wist de Vuursche wat meer onder de druk van de Robben uit te komen, maar door slordig spel wisten ze geen echte kansen te creëren en bleef de Robben de bovenliggende partij. Het bleef bij enkele schoten van o.a. Noah Kok. Die vanuit de Vuursche voor de meeste dreiging zorgde. De Robben wist wel te scoren, maar door een overtreding werd die afgekeurd. Zo doende vielen er geen goals in deze periode.

Coach Jeroen van Slooten deed zijn best de jongens te motiveren, aangezien er zeker mogelijkheden lagen, maar dan moest er wat creatiever en scherper gespeeld worden.

De eerste kans in de derde periode was voor weer voor de Vuursche. Maar helaas belande ook dat  schot op de paal. Aan de andere kant werd een schot van de Robben knap gered door Lars de Vlieger.

Na een overtreding zetten de Robben weer meer druk en wisten nu de man-meer-situatie wel te benutten… 0-2. De Vuursche bleef proberen om de midvoor Logan Bouwmeester te bereiken, maar die werd door de verdediging van de Robben goed klem gezet, waardoor hij geen goede mogelijkheden kreeg.

Na een ongelukkige overtreding kregen de Robben een 5-meterbal. Deze werd onhoudbaar ingeschoten en het was 0-3. De Vuursche bleef moeite houden om hun niveau te halen, maar gaven zich nog niet gewonnen. Na een schot op de paal van  Jasper Zahradnik weet Noah Kok het net wel te vinden. Met een mooi hard schot en is de hatelijke 0 verdwenen van het scorebord.

De vierde periode begint ongelukkig en al snel staat de 1-4 op het scorebord. Vanaf dat moment lijkt er iets te breken bij de jongens van de Vuursche en nam frustratie de overhand. Ook Bryan van Loon heeft het vandaag zwaar tegen de verdedigers van de Robben en weet helaas het net niet te vinden. Daar waar het bij de Vuursche niet lukt, is dat bij de Robben anders en weten ze elke kans te benutten, waardoor ze uitlopen naar een ietwat geflatteerde 1-6 eindstand. Door dit resultaat zakt de Vuursche helaas naar een 5e plek in de competitie, maar de verschillen met de concurrenten zijn klein, dus nog voldoende mogelijkheden om zich te revancheren.

Het is zaterdag 10  november, de jongens van waterpolovereniging de Vuursche onder de 17 jaar moeten aantreden tegen het team van De Vaart. Het is een uitwedstrijd dus op naar Bunschoten.

De competitie is nu 5 wedstrijden oud. De Vuursche staat 6de en De Vaart staat in de onderste regionen.

Er heerst een uitgelaten sfeer onder de jongens van de Vuursche, dit wordt een wedstrijd om het doelsaldo eens te gaan opkrikken, maar de ouders die meegekomen zijn zitten er toch wel wat terughoudender in, hoogmoed komt nog wel eens voor de val.

Na de warmingup en het inzwemmen kan er begonnen worden. Het fluitsignaal en de oorverdovende toeter zijn het startsignaal voor de wedstrijd. Het water wordt wit van het tumult van de 12 jongens die proberen als eerste bij de bal te komen. Die is voor De Vaart maar ze verspelen hem al snel. De Vuursche zet gelijk de aanval in en Logan Bouwmeester zet de 0-1 op het scorebord. De Vaart zet een tegenaanval in maar Rick Kroesbergen, de keeper, stopt hem vakkundig, De Vuursche zet gelijk druk en nadat er 1 minuut gespeeld is staat het 0-2 door een mooie goal van Brian van Loon. De jongens van De Vuursche zijn gretig en scherp. Ballen worden onderschept en de aanval word gezocht. De jongens van De Vaart kunnen het tempo dat de De Vuursche neerlegt niet bijhouden en het regent doelpunten voor De Vuursche. De 0-3 is voor Jasper Zahradnik en de afsluiter van het eerste part is weer voor Brian van Loon die met een fraai lobje de keeper omzeilt, het is 0-5. Het tweede part begint heel anders. De Vaart is de schrik te boven en ze gaan sterk van start. Er wordt een man vrijgespeeld en na 2 minuten is het tegendoelpunt een feit. De Vuursche heeft nog wel een paar tegenaanvallen waaronder enkele mooie 1-2tjes maar de ballen stuiten op de keeper of gaan over. Toch worden er nog 2 doelpunten aan de score toegevoegd en zo gaan we met 1-7 de rust in.

Er wordt van speelhelft gewisseld en part 3 kan van start gaan. Coach Jeroen van Slooten heeft de jongens blijkbaar wat instructies gegeven want in part 3 zit De Vuursche weer in het zadel. De verdediging is op orde en het tempo van het eerste part is weer helemaal terug. Bij De Vaart word er een persoonlijke fout gemaakt en krijgt een speler een tijdstraf. De Vuursche heeft de zogeheten Man-Meer situatie. Deze word perfect uitgespeeld en zo word door Ivar Visser de 1-8 opgetekend. De Vaart komt nog wel op de helft van De Vuursche en komen op een gegeven moment zelfs vrij voor de keeper maar scoren lukt niet. Rick Kroesbergen staat zijn mannetje en weet zijn goal schoon te houden. De Vuursche houd de vaart erin en al snel volgen er twee doelpunten van Noa kok waarvan 1 uit een onhoudbaar afstandschot. Goal nummer 11 is weer voor rekening van Brian van Loon.

In het laatste part is De Vaart moegestreden. Ze proberen nog wel bij te blijven maar De Vuursche laat er geen gras over groeien. Het valt niet mee om tegen een wat mindere tegenstander scherp te blijven maar het lukt de jongens van De Vuursche gelukkig wel. Met de aanwijzingen van coach Jeroen blijven ze tempo spelen. De mandekking werkt uitstekend en er wordt goed rondgespeeld. Dit levert ook resultaat op, zo komt Logan Bouwmeester geheel vrij voor de keeper en scoort. Brian van Loon weet de bal met een fraaie backhand worp (in het voetbal zou het een omhaal zijn) achter de keeper van De Vaart te gooien. In de werkelijk allerlaatste seconde weten de Vaart vriend en vijand te verrassen en scoren zowaar het 2de tegendoelpunt.  

Is het dan allemaal rozengeur (of in dit geval chloorgeur) en maneschijn? Nee, de man-meer-situaties zijn niet allemaal even goed benut, maar daar heeft niemand het meer over. We hebben een gewonnen wedstrijd en 15 punten in de tas. Op naar de volgende wedstrijd, aanstaande zaterdag, tegen de nummer 4.

Afgelopen 3 November speelde het jongensteam onder de 17 een thuiswedstrijd tegen Watervlo uit de Meern. Dit beloofde een zeer spannende wedstrijd te worden, omdat Watervlo aan de top van de competitie staat. Maar in deze wedstijd tegen De Vuursche zou dit kunnen veranderen.

De Vuursche kwam al in de 2e minuut van de 1e periode op een voorsprong te staan door een mooi doelpunt van Bryan van Loon. Niet lang daarna scoorde Watervlo een punt. Onze keeper Rick Kroesbergen was hier kansloos. De stand was nu 1-1 en de spanning begon langzaam op te lopen. In de laatste minuut van de 1e periode kon Logan Bouwmeester De Vuursche weer op een 2-1 voorsprong brengen na een mooie voorzet van Vlad Dobriakov. In de 2e periode bleef het rustig met doelpunten, tot aan de laatste minuut. Watervlo deed een schot op het doel vanaf buiten de 5 meter, maar onze wakkere doelman wist deze aanval te stoppen. Helaas was er toch nog een aanval van Watervlo aan het einde van de 2e periode, die de score weer gelijk maakte, naar 2-2. De spanning was nu om te snijden.

Voor de 3e periode ging Lars de Vlieger het water in als keeper, om Rick Kroesbergen te vervangen. Tijdens de rust werd de strategie nog even doorgesproken door de coach met het team. Dit resulteerde aan het begin van de 3e periode in een doelpunt van Logan Bouwmeester na een mooie pass van Noah Kok. De Vuursche stond nu weer aan de leiding met 3-2. Onze jongens konden deze voorsprong vasthouden tot aan de laatste minuut. 17 seconden voor het einde van de 3e periode wist de tegenstander door onze verdediging heen te breken, om vervolgens de score opnieuw gelijk te maken: 3-3. Hopelijk zou ons team deze stand weer kunnen uitbouwen naar een voorsprong. De 4e periode ging slecht van start. Al na 24 seconden kwam De Vuursche op een achterstand te staan, na een sterke aanval van Watervlo die zelfs niet door onze keeper gestopt kon worden. 3-4. Vlad Dobriakov probeerde de stand weer gelijk te maken, echter lukte het de keeper van Watervlo op deze aanval af te slaan.

De Vuursche begon nu vermoeid te raken, maar door groot enthousiasme van het publiek, voelden onze jongens zich gesterkt en voerden een aantal nieuwe aanvallen uit richting het doel van Watervlo. In de één na laatste minuut bracht Logan Bouwmeester de score weer gelijk en werd het 4-4. Nu lukte het beide teams niet meer om een winnend punt te scoren en werd 4-4 de eindstand. 1 punt voor beide teams voor de competitie.