Algemeen Nieuws

Beste leden,

 

Zoals aangekondigd hierbij de nieuwe verscherpte maatregelen. Dit is in overleg vastgesteld met Sportcentrum de Trits en volgens de regels van de KNZB.

De volgende maatregelen gelden vanaf donderdag 15 oktober 17.30 uur.

 

Bij elk trainingsuur is het verplicht om een Coronacoördinator (CoCo) te  hebben.
Indien er geen Coco aanwezig is, zal de training niet doorgaan.

De commissies zullen via de app aan de leden een oproep doen om je aan te melden voor CoCo.
Natuurlijk kun je je ook al aanmelden: naam, email, telefoon, datum en tijd. Via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Thuis omkleden, kleedkamers blijven open, uiteraard met inachtneming van de 1.5 m.
Douches zijn gesloten.
Registreren is verplicht bij de trainers en/of CoronaCoördinator.

Bij het niet naleven van de maatregelen en er door handhaving dit geconstateerd wordt, zal het gehele sportcentrum dicht moeten. En dit willen wij natuurlijk voorkomen!
Dus hou je aan de regels! De kosten die hier uit voort komen zullen verhaald worden op de dan aanwezige leden.

Zwemmen:

maandag en donderdag: volgens trainingsschema.
Maximaal 30  personen in het zwembad.

18  jaar en ouder zwemmen in een aparte baan met maximaal 4 personen.
t/m 17 jaar gebruik van materialen toegestaan, 18 jaar en ouder geen materialen toegestaan.

Waterpolo:
Aangepaste trainingstijden:
Dinsdag                    17.30 – 18.30     Onder 11 en Onder 13
                              18.30 – 19.30     Onder 15 en jongens en meiden t/m 17
                              21.00 – 22.00     18 jaar en ouder: Heren 1,2 en 3 en Dames 1 (maximaal 30 personen)
Donderdag:               21.30 – 22.30     Heren 4 en Trimzwemmen (maximaal 30 personen)
Vrijdag:                    17.30 – 18.30     Donderkoppies en onder 11
                              18.30 – 19.30     Onder 13 en onder 15
                              19.30 – 20.30     Jongens en meiden t/m 17
                              20.30  - 21.45     18 jaar en ouder: Heren 1,2 en 3 en Dames 1 (maximaal 30 personen)

Voor 18 jaar en ouder geldt bij waterpolo alleen banen zwemmen, geen materialen, lijnen uitzetten en 1.5 m afstand houden.

Nog even ter herinnering…
- Blijf thuis als je verkouden of grieperig bent (ook als je huisgenoten dat zijn)
- Laat weten dat je komt
- Was je handen voor dat je komt
- Ga thuis naar het toilet- volg altijd de aanwijzingen op van de trainers en de toezichthouders
- Thuis omkleden en douchen

 

Hou vol, hou afstand, blijf gezond!

Bestuur ZC de Vuursche

Op 27 februari 2020 werd voor het eerst officieel het coronavirus COVID19 vastgesteld in Nederland. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder. Wennen aan dit nieuwe normaal doen we echter nog allerminst en dat is logisch. We willen het niet en zijn het zeker niet gewend. Wij mensen willen dicht bij elkaar kunnen zijn en samen kunnen leven.

Vanaf maart ging het helaas heel hard en kwamen we al snel in een intelligente lock-down. Dit betekende dat vrijwel het hele sociale leven stil kwam te liggen. Geen evenementen, geen sportwedstrijden, geen horeca, zelfs school en de werkplek moesten we vermijden. En masse gingen we thuis werken en onderwijs werd digitaal en online. Ook onze sport, het zwemmen, werd hard geraakt. Zwembaden gingen dicht, de competitie werd vroegtijdig beëindigd en het vooruitzicht dat we hadden was pas per 1 september. Gelukkig kwam het dagelijks leven vanaf mei wel weer langzaam op gang en konden we weer steeds meer ondernemen. Zodoende konden we toch nog van een redelijke zomer genieten, er werd door de Vuursche zelfs gesport op de ijsbaan.

Helaas blijkt nu toch dat we misschien wat te vroeg gejuicht hebben en we toch iets teveel in direct contact met elkaar gekomen zijn. Waar iedereen al voor vreesde mag ik momenteel toch wel een feit noemen; we zitten in de tweede golf. Wat gaat dit nu betekenen voor ons? We zullen het moeten afwachten en de berichtgevingen nauwlettend moeten blijven volgen. Daarmee kunnen we als bestuur ook de juiste beslissingen nemen om verantwoord met deze vreemde situatie om te blijven gaan. Vooralsnog lijken we onze sport nog uit te kunnen blijven oefenen, zij het wel met de nodige beperkingen en maatregelen. Voor ieder zwembad is dit trouwens anders en zullen de plaatselijke richtlijnen bestudeerd moeten worden. Ook voor ons eigen zwembad is er een richtlijn.

Helaas krijgt deze tweede golf ook grotere consequenties voor onze vereniging en leden. Door het plots flink oplaaien van de besmettingen zijn veel leden huiverig om hun sport weer te gaan beoefenen. Waterpolo is immers een contactsport en bij het baanzwemmen zijn we met veel zwemmers tegelijk in het zwembad aanwezig. Meerdere leden voelen bovendien dat zij in de zogenaamde risico groepen vallen, of hebben andere redenen om extra voorzichtig te zijn. Allemaal heel erg begrijpelijk, wij respecteren uiteraard ieders instelling hierin. Dit houdt wel in dat veel leden het zwembad voorlopig niet willen bezoeken en niet in competitie verband wedstrijden willen gaan spelen. We hebben hiervoor bij het waterpolo zelfs al een team uit de competitie moeten terugtrekken en we hopen van harte dat de andere teams wel een goede invulling kunnen blijven geven aan hun wedstrijden. Misschien wordt het af en toe lastig om een team op de been te brengen of om het complete zwemprogramma voor de baanzwemmers in te vullen. Het wedstrijdzwemmen zal zoals het er nu uitziet ook de competitie kunnen gaan starten, zij het met enkele beperkingen. Het bestuur zal de ontwikkelingen voor waterpolo en baanzwemmen nauwlettend blijven volgen en naar mogelijke oplossingen zoeken.

Zie voor de laatste ontwikkelingen het bericht van de KNZB:

Door al deze maatregelen en beperkingen hebben we elkaar al lange tijd niet meer kunnen zien en ik vrees dat dat ook nog wel wat langer zal duren. Het samen sporten en het sociaal genieten is op dit moment erg lastig. Alle beperkingen die ons nu weer opgelegd worden en sociale activiteiten die ons afgenomen worden, gaan ons echter ook weer meer vrije tijd geven. Met deze vrij tijd zou jij onze club extra goed kunnen ondersteunen! Bedenk ook: Wil je zelf of je kind lekker laten sporten, dat kan niet zonder vrijwilligers die zich hier geheel belangeloos voor inzetten. Voor jou en het plezier van jouw kind! Doe daar dus iets voor terug! Het is vaak niet veel moeite.

Wij zijn bovendien extra genoodzaakt, door alle COVID19 maatregelen die er van ons verwacht worden, veel meer vrijwilligers in te zetten bij wedstrijden en trainingen. Het één zou het ander dus heel goed kunnen aanvullen. Jij krijgt meer vrije tijd, wij zoeken veel vrijwilligers!

We hebben bijvoorbeeld veel toezichthouders nodig, daar waar dat voor het COVID19 tijdperk niet gold. Een punt van grote zorg is dat we niet zoveel vrijwilligers hebben. Zij die er wel zijn verzetten vaak al zoveel werk. Wij maken ons grote zorgen over de inspanningen die onze huidige vrijwilligers moeten leveren om jou of jouw kinderen hun spelvreugde te kunnen geven. Alles wat er momenteel gevraagd wordt kan evenvoudigweg niet opgebracht worden door enkel de beperkte vrijwilligers die we nu hebben. Evengoed zijn we al enige tijd op zoek naar wat uitbreiding op werkelijk ieder vlak. Zowel op bestuurlijk niveau als uitvoerend. We zoeken trainers, officials, juryleden, scheidsrechters, opzichters, maar ook gewoon personen voor wat hand en span diensten en dat hoeft echt geen avonden te kosten.  

We hebben jou echt nodig! Meld je alsjeblieft aan. Vele handen maken licht en bovendien heel leuk werk! Meld je bij ons aan of informeer gewoon eens waar we zoal hulp bij kunnen gebruiken. Ieder bestuurslid is hiervoor aanspreekbaar, maar natuurlijk ook de vele andere vrijwilligers van onze club. We zien je graag!

Hopelijk tot in het zwembad. Wees voorzichtig en blijf gezond!

 

Namens het bestuur

Marcel Verwoerd

Voorzitter

 

Onze voornaamste vacatures:

  • Scheidsrechter
  • Wedstrijdofficial
  • (hulp)trainer
  • Wedstrijdsecretariaat
  • Afgevaardigde waterpolocommissie (bestuursfunctie)
  • Afgevaardigde sponsorcommissie (bestuursfunctie)

Op zaterdag 19 september 2020 is de Grote Clubactie gestart. Wij doen ook mee en wij willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is om voldoende geld in te zamelen voor nieuwe materialen. Een lot kost € 3,-. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-! Hieronder vind je meer informatie over deze Clubactie.

Wat is de bedoeling?
Het verkopen van de loten is heel eenvoudig.

Eenmalige machtiging:  De koper vermeldt zijn gegevens en rekeningnummer op de pagina ‘Eenmalige Machtiging (SEPA)’ en het bedrag wordt eenmalig van de rekening afgeschreven. Het lotnummer staat op het bankafschrift van de koper. Let op! Vraag bij het invullen van de gegevens het IBAN (het volledige rekeningnummer) aan de lotenkoper.
Wanneer de koper een lot heeft gekocht, geef je de persoon een bedankbriefje (zit rechts naast het invulvak voor ‘Eenmalige Machtiging (SEPA)’). De koper kan dan zelf de deurzegel uitscheuren en met een plakbandje aan zijn of haar deur plakken.

 

Online: Je ontvangt van ons een e-mail met daarin een link naar onze online verkooppagina. Nodig al je familie, vrienden en kennissen uit om op deze pagina een lot van onze club te kopen. Het bedrag wordt eenmalig van de rekening van de koper afgeschreven. Het lotnummer wordt op het bankafschrift vermeld. Gemakkelijk en snel, klik op de button hieronder en koop je loten, via de actiepagina online!

Wanneer is de actie?
De Grote Clubactie 2020 start op zaterdag 19 september. Vanaf die dag mag je beginnen met de lotenverkoop. 

Aan wie mag  je verkopen?

Je mag de loten verkopen aan wie je wilt, te beginnen bij je familie, vrienden, buren, enz. Daarnaast kun je langs de deuren gaan in jouw buurt, zodat je zoveel mogelijk loten verkoopt. Let op: lotenkopers moeten wel 18 jaar of ouder zijn!

Verkoopboekje inleveren
Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever het dan in bij de trainer vóór 15 november. Hij/zij zorgt ervoor dat het verder in orde komt. Wil je meer verkopen? Vraag om ene nieuw boekje

Tip
Leg de lotenkopers aan de deur uit wat er met het geld gebeurt. Mensen willen graag weten waar hun geld aan besteed wordt. Ons doel van de Grote Clubactie in 2018 is geld inzamelen voor nieuwe materialen voor zwemmen en waterpolo.

Wij hopen op een geweldig resultaat. Heel veel succes met de verkoop van de loten!

Met vriendelijke groet,
Patrick Terschegget   

Informatie van de Grote Clubactie: https://www.clubactie.nl/lotenverkopers/

 

Op woensdag 9 december vindt de trekking van de Grote Clubactie 2020 plaats onder toeziend oog van de notaris.

 

 

 

 

Vanavond is er voor de jeugdleden van ZC de Vuursche de laatste buiten-training. Ondanks dat de zwembaden in Baarn gesloten bleven konden we dankzij de Baarnse IJsbaan met gemiddeld 50 jeugdleden per avond (verdeeld in de groepen t/m 12 jaar en 13 t/m 18 jaar) buiten trainen onder enthousiaste leiding van de trainers: Juliette, Mariska, Enne, Jamie, Liselotte, Martijn, Lotte, Logan, Naomi, Niels, Marcel, Rein, Samantha, Michiel, Joeri, Bryan en Jasper

Namens de organisatie: Tamara, Juliette, Belinda, Mariska en Truus willen wij ook langs deze weg de ouders en leden bedanken die als toezichthouder bij de ingang hebben gestaan!

Gezien de opkomst van de jeugd-leden kunnen we spreken over een groot succes in deze, ook voor ons, rare tijd. Maar we hebben laten zien dat we niet alleen water nodig hebben om met elkaar sportief bezig te zijn!

We hebben 10 weken getraind op de ijsbaan. Wat zullen we de oranje zeehondjes gaan missen…

Als de laatste training erop zit, wensen wij iedereen, namens organisatie, bestuur en leden een fijne vakantie en hopen wij iedereen, in goede gezondheid, weer in het nieuwe seizoen op en in het zwembad te zien!