Algemeen Nieuws

Komende maandag 21 augustus 2017 duiken we weer het zwembad van sportcentrum De Trits in. Het nieuwe seizoen 2017-2018 gaat beginnen voor leden en trainers. De zwemmers bijten het spits af. Onder deskundige en enthousiaste leiding van Ida Schaad zullen de zwemmers hun eigen zwemtechnieken nog meer verbeteren en zal nog meer snelheid hopelijk het afgelopen seizoen gaan evenaren. Namens de waterpolo afdeling duiken de pupillen op dinsdagavond 22 augustus als eerste het water in. Bij de waterpolojeugd gaan dit seizoen maar liefst 4 jeugdteams van start. Bij de senioren gaan 1 damesteam en 4 herenteams van start. De dames, heren en jeugdteams gaan de sportieve strijd aan in de regiocompetitie. De Trimmers zijn vanaf donderdag 24 augustus van de partij. Om 21:30 uur gaat men onder enthousiaste leiding een half uur pittig zwemmen om op gezellige en sportieve wijze de conditie op peil te houden. Iedereen kan deelnemen omdat het zwemprogramma zo wordt gemaakt dat ieder naar eigen kunnen kan zwemmen. Nieuwe Trimmers (dames en heren) vanaf 16 jaar zijn van harte welkom om eens mee te komen doen. De “Donderkoppies” zijn vanaf vrijdag 25  augustus van 17:30 tot 18:30 uur in zwembad de Trits te vinden. 

Kijk vooral even bij de trainingstijden voor komend seizoen, zodat je op het juist moment bij je mede-zwemmers of teamgenoten in het water duikt. Klik hier voor de trainingstijden


Tevens is vanaf maandag 21 augustus is de Goeman Borgesiuslaan (bij de Trits) afgesloten wegens wegwerkzaamheden. De werkzaamheden duren t/m 10 oktober a.s. Er wordt gestart, volgens onze informatie, aan de Trits-zijde. Houd hier rekening mee met je bezoek aan de Trits.


Bestuur en commissie's wensen jullie veel succes en plezier!

In Memoriam Tini Adams

2 maart 1931 – 7 augustus 2017

 

Zwemmen en Tini, dat hoort bij elkaar! Als klein meisje was ze zelf al een waterrat te noemen. Ze leerde zelf zwemmen in rivier de Eem. Een groot deel van haar werkzame leven bracht Tini in het zwembad door. Van zwemles, zwemtraining tot het vitaal houden van de oudere spieren van anderen. Al in de beginjaren van De Vuursche, toen de zwemclub nog zwemlessen in Hilversum verzorgde, was Tini als zwemjuf van de partij.  Daarna kwam ze in dienst bij de gemeente als zweminstructrice en verzorgde zwemlessen in het Baarnse Bosbad en in het overdekte zwembad de Trits. Ook haar dochter Bep werd lid van de zwemclub.

In haar jaren als zwemjuf was onder andere het aanleren van de zwemslagen een belangrijk onderdeel van de zwemdiploma’s en stond een zwemjuf of meester op de kant en niet in het water zoals vandaag de dag. Vele herinneren zich vast nog wel die koude ijzeren haak bij o.a. de rugslag. Juf Tini was hartelijk, lief, deskundig en vooral door haar enthousiasme zijn veel kinderen als vanzelfsprekend doorgestroomd naar wedstrijdzwemmen en waterpolo. En juist dat vanzelfsprekende zegt iets over het plezier wat Tini overdroeg op de zwemmers.

Na haar vertrek bij de gemeente als zweminstructrice stortte ze zich op de zwemtrainingen bij de zwemclub en zette ze zich ook in voor de zwemcommissie. Voor haar inzet benoemde de Vuursche Tini als Lid van Verdienste. Juf Tini genoot van haar vrijwilligerswerk bij De Vuursche. Vooral het contact met de kinderen en andere vrijwilligers maakte het een feest om in en naast het water voor anderen bezig te zijn.

Op 10 april 1996 nam ze afscheid als zwemtrainster. De jonge generatie, geïnspireerd door Tini, nam het trainersstokje over. Met een oude rode brandweerauto werden Tini en haar man feestelijk opgehaald. Bij de Trits werd door haar zwemkinderen een ereboog gevormd en aan de badrand nam ze dankbaar een zelfgemaakt boek met tekeningen en plakwerkjes van de kinderen in ontvangst. De zwemclub bood haar een afscheidsreceptie aan en vele oude bekenden kwamen langs om Tini de hand te schudden. Tijdens die receptie ontving Tini de Zilveren KNZB speld voor haar bijzondere verdienste voor de Vuursche en de zwemsport. Als verrassing schonk Tini twee bekers aan de zwemclub. Deze twee bekers werden omgedoopt tot de “Tini Adams Trofee”. Deze wisseltrofee wordt jaarlijks uitgereikt aan de clubkampioenen.

Na haar afscheid als zwemtrainster was Tini in de Trits nog actief voor de 55-plussers in het kader van “Meer Bewegen voor Ouderen”. De Vuursche zat in haar hart opgesloten en ze bleef een vaste gast bij de nieuwjaarsreceptie, diverse thuis-zwemwedstrijden en diverse jubilea. Daarnaast reikte ze jaarlijks zelf de “Tini Adams Trofee” uit aan de nieuwe clubkampioenen bij de Vuursche. Als je Tini niet in het zwembad tegenkwam dan was het wel op straat voor een hartelijke groet of een praatje, waarbij het onderwerp zwemmen altijd wel weer ergens opdook.

Heel veel mensen zullen aan Tini terugdenken als die lieve zwemjuf en direct daaraan een fijne herinnering verbinden. Het is die dankbare herinnering aan Tini, die we meenemen bij onze eerstvolgende duik in het zwembad. Met de Tini Adams Trofee bij de clubkampioenschappen zal Tini elk jaar weer even in gedachten in het zwembad aanwezig zijn.

 

Jeroen Hof- 15 augustus 2017


Correspondentieadres familie: Magistratenveld 404, 7327 LH, Apeldoorn


 

Na het sparen van punten bij de spaaractie "sparen voor je sportvereniging" van Jumbo en het in ontvangst nemen van de cheque van €687,62 mocht de club dat besteden aan materialen.

Bestuur en commissies's hebben een keuze gemaakt uit de aangeboden materialen.

Afgelopen week mocht penningmeester Maria Zaagman de materialen in ontvangst nemen.

Het komende seizoen kunnen we dus nieuwe materialen in het zwembad gaan gebruiken. We wensen iedereen veel plezier!

Heel veel dank aan @jumbodenblanken voor het mogelijk maken en het ondersteunen in onze zwemactiviteiten!

Korting voor jou, inkomsten voor de club.

De sponsorcommissie van Z.C. de Vuursche heeft een mooie samenwerking gesloten met Schmidt Koelewijn in Baarn.
Voor alle producten die je daar aanschaft krijg je 10% korting en ontvangt de club 10% in de clubkas.

Ga jij, een vriend of familie klussen, ga naar Schmidt Koelewijn en denk aan je eigen portemonnee en aan jouw club.

Hoe werkt de actie:
⁃ Haal je spullen bij Schmidt Koelewijn ⁃ Geef bij de kassa aan dat je verbonden bent aan "Zwemclub de Vuursche".
⁃ Krijg 10% korting op het aanschaf bedrag.
⁃ De club ontvangt 10% van het aanschafbedrag in de clubkas.

Meer weten ? Sponsorpagina Schmidt Koelewijn

Ook sponsor worden ? Meer info op deze pagina