Algemeen Nieuws

Van dinsdag 21 mei t/m 24 mei 2019 vindt de Avondvierdaagse plaats in Baarn. Natuurlijk loop jij ook mee met jouw zwemclub! Elk jaar is dit sportieve wandelevenement nog steeds, voor jong en oud, een gezellige happening. Mede daardoor gaan we dus hopelijk ook dit jaar met veel Vuursche wandelaars van start. 

Het spreekt voor zich dat wanneer men bij Zwemclub De Vuursche inschrijft, men in groepsverband meeloopt.  Voor deelname gelden de volgende voorwaarden:

-4x   5 km: vanaf basisschool groep 3 of per 30-09-2018 de leeftijd van zes jaar. 

-4x 10 km: vanaf basisschool groep 5 (indien jonger alleen onder persoonlijke begeleiding).

We starten vanaf sportpark “ter Eem” om 18:15 uur en verzamelen om 18:00 uur bij gebouw de Kleurvogel aan de Tolweg (naast het Kringloopcentrum).

De slotavond lopen we allemaal in een blauw (Vuursche) (t-)shirt en een blauwkleurige broek.

Afval wordt onderweg gedeponeerd in eigen tas of afvalzak, die de groepsleiding bij zich heeft.

Inschrijfgeld € 5,-

Inschrijven en betalen is mogelijk tot uiterlijk donderdag 16 mei 2019

 
Het inschrijfgeld à 5,= kun je betalen op de volgende wijze (aangeven op het inschrijfformulier)
-betaalverzoek via mobiel telefoonnummer
-betaalverzoek per e-mail
-contant (in een envelop met naam deelnemer naar De Geerenweg 5 te Baarn)
-overmaking naar rek.nummer NL09INGB0003070781 t.n.v. ZC de Vuursche o.v.v. A4D + naam deelnemer

LET OP: Het inschrijfgeld dient uiterlijk donderdag 16 mei binnen te zijn. Pas na betaling van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief!! 

Vrijwillige hulp van ouders/familie/vrienden voor het bemannen van de drankstops of begeleiding tijdens het lopen voor één of meerdere avonden waarderen wij zeer! Op het online inschrijfformulier kunt u dit aangeven! Alvast bedankt.

Online inschrijven!

Schrijf je in via onderstaand online formulier (klik op de link) en klik daarna onderaan het formulier op verzenden. Let op!! Inschrijving is definitief na ontvangst van het inschrijfgeld!

 

NAAR INSCHRIJFFORMULIER A4D VUURSCHE

 

Organisatie en groepsleiding: Gert Lever en Jeroen Hof (084-0030597)

 

 

 

 

Gisteravond, tijdens de Algemene Ledenvergadering, werd Belinda van Dinther gekozen als nieuw bestuurslid en nam daarna de functie van secretaris op zich. Zij neemt hiermee het stokje over van Jan Hof, die na vijftien jaar afscheid nam van het bestuur.

Voor velen is Belinda een bekend gezicht bij De Vuursche. Al jong als waterpolspeelster en daarna heeft ze ook door de jaren heen vele vrijwilligerstaken vervuld. Belinda heeft ook 10 jaar vervuld bij TOV. Bestuur en leden zijn verheugd dat Belinda het bestuur wil versterken en wensen haar veel plezier als nieuwe secretaris van Zwemclub De Vuursche.

De nieuwe contactgegevens zijn: Zwemclub De Vuursche, De Ruijterlaan 3, 3742 AE, Baarn, T 035-6316122, E Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De korte vergadering werd een soort van ledenvergadering 2.0, aangekleed met een ware powerpoint-presentatie. Veel aandacht en waardering was er voor de evenementencommissie die in 2018 zich, samen met vele anderen, keihard hebben ingezet om veel geld binnen te halen. O.a. door Scoren Voor Scorebord op Koningsdag en het geslaagde sponsorzwemmen. Ook vanaf hier nogmaals hulde! In samenspraak met de Trits is het nieuwe scorebord, rond de jaarwisseling door de Trits beschikbaar gesteld. Dat geef mede lucht om nieuw materiaal aan te schaffen. Binnenkort spelen de waterpoloërs met nieuwe waterpoloballen in onze eigen clubkleuren. De jaarrekening 2018 liet een hele kleine plus zien en de begroting 2019 is rooskleurig. Door wettelijke en geïndexeerde tarieven stemde de Ledenvergadering in met een lichte contributieverhoging per 1 juli 2019.

Na vijftien jaar nam Jan Hof afscheid van het bestuur. Helaas was hij deze avond, vanwege een ziekenhuisopname, niet aanwezig. Voorzitter Marcel Verwoerd bedankte Jan en zeker ook Joke voor hun duobaan. Hij las de brief voor die Jan voor de ledenvergadering had opgesteld. Een voorstel vanuit de ledenvergadering om n.a.v. de inhoud van de brief, de eerste 2 nieuwe waterpoloballen te dopen als de Jan&Joke bal werd door de aanwezigen toegejuicht. Jan en Joke nogmaals heel veel dank voor al jullie inzet voor het secretariaat in de afgelopen vijftien jaar.

Hieronder de ingezonden brief van Jan Hof.


Document niet zichtbaar ? Open deze in een apart scherm

Onze coach en oprichter van Heren 3 is op de leeftijd van 85 jaar overleden

 

Marinus Ouderdorp

(Rinus)

Lid van Verdienste Z.C. De Vuursche

 

Zoveel jaren een Vuursche-man met liefde voor zijn club!

Zoveel jaren waterpolocoach bij de dames en heren 3.

Zoveel jaren enthousiaste inzet bij evenementen.

 

Rinus en de Vuursche was één.

In dankbaarheid denken we terug aan alles wat Rinus voor ieder persoonlijk en voor onze club heeft betekend.

We wensen Bea, Anja, Herman, Jan en verdere familie veel sterkte toe.

 


Digitale condoleance en het delen van herinneringen is mogelijk via www.avanpijpen.nl/condoleanceregister

Correspondentieadres familie: Het Fregat 5, 3742 HG Baarn

2019 is alweer 3 weken oud en velen onder ons hebben weer allemaal goede voornemens. Minder en gezonder eten, minder alcohol drinken, stoppen met roken en vooral meer gaan sporten. Met dat laatste zijn we bij onze zwemclub direct goed van start gegaan. In het eerste weekend van januari werd al de eerste zwemwedstrijd gezwommen, georganiseerd door onze eigen vereniging in ons eigen zwembad De Trits. In datzelfde weekend hebben enkele waterpoloërs een toernooi gespeeld en zijn we 11 januari allemaal weer aan de competitie begonnen. Iedereen is dus weer sportief bezig en wij wensen iedereen daar heel veel plezier in voor 2019, het jaar van ons 60-jarig club jubileum.

 

Gelukkig zijn we een gezonde club. We hebben veel senioren leden die blijven 'hangen' bij onze club omdat het zo gezellig is om in teamverband sportief bezig te zijn, veelal met medespelers waarmee men al jaren goed bevriend is. Meer dan 40 jaar lid is geen uitzondering. Echter, zeker ook de jeugd brengt De Vuursche een mooie toekomst. We prijzen ons zeer gelukkig met het aantal aan jeugdleden, waarbij het ondertussen meer een uitdaging is geworden om hen allemaal nog kwijt te kunnen in ons bad tijdens de beschikbare trainingstijden. Ook financieel zijn wij gezond en kunnen we, al is het met wat moeite, ieder jaar onze begroting rond krijgen. Helaas hebben we hiervoor wel enkele jaren achter elkaar een contributie verhoging moeten voorstellen. Onze uitgaven worden met name bepaald door onze bond de KNZB en door ons zwembad De Trits. Het zal dan ook vast niet verwonderlijk zijn dat wij zeer regelmatig met De Trits in overleg zijn met name over deze onderwerpen.

 

Wat heeft 2018 ons daarin zoal gebracht? Onder andere -u heeft het wellicht zelf al mogen aanschouwen- is ons scorebord vervangen voor een moderner nieuw exemplaar. De oude begon steeds vaker uit te vallen en er kon eigenlijk niet meer gerekend worden op een probleemloos functionerend scorebord. We zijn heel blij dat we dit nieuwe bord hebben kunnen realiseren. Hiermee kunnen we weer jaren vooruit.

 

Ook hebben we een principe akkoord bereikt met De Trits om de jaarlijkse verhoging voor de huur van badwater niet meer zo explosief te laten stijgen als dat wij de laatste 6 jaar voorgelegd hebben gekregen. Vanaf volgend jaar zal de verhoging meer gezocht gaan worden in een soort van inflatie correctie. Uiteraard zijn we daar ook zeer blij mee, want de contributie willen wij liever ook niet meer zoveel laten stijgen.

 

Behoudens dat het bestuur zich op deze manier inzet voor onze vereniging, hebben we gelukkig ook heel veel enthousiaste leden die op allerlei manieren klaar staan om iedereen te kunnen laten sporten. Denk aan onze officials, scheidsrechters, wedstrijdplanners, commissieleden, trainers etc. Speciaal wil ik noemen de leden van onze evenementencommissie/sponsorcommissie. In 2018 hebben we veel geld binnen kunnen halen door allerlei activiteiten die zij georganiseerd hebben om de club wat meer financiële armslag te geven. Het afgelopen jaar heeft bol gestaan van de activiteiten en u kunt het vast niet gemist hebben of u heeft ergens uw portomonne moeten trekken voor ons. Blijft u dat vooral doen en hen steunen, het komt buitengewoon goed terecht. De wens voor nieuwe (echte Vuursche) waterpolo ballen hebben we hiermee o.a. inmiddels kunnen realiseren. Binnenkort in het zwembad te aanschouwen.

 

Er blijven natuurlijk altijd zorgen en punten van aandacht. Zo zouden we, net als iedere andere vereniging, graag nog wat meer vrijwilligers willen hebben om voor onze sporters klaar te willen staan. Een groot probleem blijft het leveren van voldoende scheidsrechters, waardoor we het afgelopen jaar niet het aantal teams hebben mogen inschrijven wat we gewenst hadden. Het gevolg: overvolle teams en hier en daar wat ontevreden spelers en zelfs enkele opzeggingen. Helaas was dit niet geheel te voorkomen maar geeft ons nog altijd de nodige zorgen. Uiteraard zullen we er wel alles aan doen om dit proberen te voorkomen voor het volgende seizoen.

 

Bij onze zwemafdeling is helaas het leden aantal een klein beetje teruggelopen. Dat vinden wij erg jammer want het is een leuke, gezellige en bovenal gemotiveerde groep zwemmers. Een klein voordeel ervan is dat er genoeg zwemruimte is in de banen, dus meld je gerust aan als je lekker banen wilt zwemmen en bovendien sportief en competitief bezig wilt zijn. De sport is uitermate geschikt om goed in conditie te zijn of te komen.

 

Last but not least, binnen het bestuur zoeken we nog een secretaris. Jan heeft, bij de laatste ledenvergadering, te kennen gegeven om, na een zeer lange periode van trouwe dienst, het stokje graag over te dragen aan een volgende generatie. Natuurlijk vinden wij dat jammer maar ook zeer begrijpelijk. Meldt u gerust bij ons mocht u interesse hebben of iemand kennen die ons bestuur graag zou willen komen versterken.


Ik wens iedereen heel veel zwemplezier en vast tot ergens in het zwembad.


Namens het bestuur
Marcel Verwoerd
Voorzitter Z.C. De Vuursche