Algemeen Nieuws

Het bestuur is erg verheugd dat zij samen met de zwemcommissie Ida Schaad bereid heeft gevonden om de komende twee seizoenen hoofdtrainer te zijn bij de zwemafdeling. Zij kan hiermee haar goede werk voor zwemafdeling van ZC de Vuursche voortzetten.

Naast deze belangrijke functie is de zwemcommissie is nog dringend op zoek naar vrijwilligers die de zwemafdeling kunnen ondersteunen. Denk hierbij aan officials en (hulp) trainers. Dit kost niet veel tijd maar zorgt er wel voor dat we samen de taken kunnen uitvoeren. Samen zorgen we ervoor dat onze zwemmers plezier beleven aan de sport.

Meldt u aan bij Ida Schaad of Corona Eijsbouts (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)


Wil je meer informatie en bekijken waarvoor jij geschikt bent?

Bekijk onze vacature-pagina want zonder mensen die tijd vrij weten te maken om onze leden hun fantastische sport te kunnen laten beoefenen is er geen Zwemclub de Vuursche!!

Beste Vuursche vrienden,

SAMEN ZETTEN WE ONZE SCHOUDERS ERONDER!

De eerste drie maanden van 2022 zitten er alweer op. De zorgen om corona zijn iets naar de achtergrond verschoven en er worden voorzichtige stappen naar een 'normale' wereld gezet. We kunnen weer op de 'oude' manier onze sport beoefenen en dat is uiteraard superfijn! Ware het niet dat we nu opgeschrikt worden door de problemen tussen Rusland en Oekraïne, die zijn uitgemond in een oorlog.

Een oorlog op de drempel van Europa, die een enorme impact heeft op de gehele wereld. Economische maatregelen volgen elkaar in rap tempo op, prijzen stijgen en een eind aan deze problemen lijkt nog niet in zicht.
Ook de nasleep zal enorm zijn. De uitgaven voor de bestrijding van het coronavirus, worden nu overschaduwd door de uitgaven die gedaan zullen worden om het militaire evenwicht weer te herstellen. Dit zal dan ook zeker doorspelen bij een ieder thuis en wellicht ook bij onze zwemclub. 

Zonder te oordelen over goed en slecht, is het onze morele plicht om een uitgestoken hand te reiken naar diegenen die dit nu nodig hebben. De wereld is te klein om te denken dat we het zonder elkaar wel kunnen redden. Samen moeten we het doen!

In ons ruim 60 jarig bestaan hebben we genoeg problemen gekend en altijd hebben we daar samen weer de schouders onder gezet. Gelukkig zijn wij financieel redelijk goed door de corona pandemie heen gekomen. Helaas heeft deze periode wel veel leden gekost, dus we zijn wel bezorgd hoe wij de begroting daarmee in de toekomst goed rond kunnen krijgen. Dit lijkt één van de grootste uitdagingen te worden voor het bestuur.

Buiten deze uitdagingen zijn we ondertussen wel in een andere wereld terecht gekomen. Een wereld die veel egoïstischer, individualistischer en asocialer is geworden. Té druk, geen tijd, dat doet een ander maar, of gewoon geen zin, horen we helaas maar al te vaak op de vraag wie er ergens mee kan helpen. We brengen liever de kinderen naar het zwembad en komen ze wel weer ophalen als ze klaar zijn. Mama en papa hebben nog zoveel andere dingen te doen, iets voor de zwemclub past niet in de drukke agenda. Maar is dat echt zo? Heeft u werkelijk niet een paar uurtjes per maand beschikbaar om zelf of uw kinderen te laten zwemmen?

Dit brengt onze zwemclub wel in een zeer penibele situatie. Het handjevol, veelal dezelfde, vrijwilligers die nu alle taken op zich nemen, zien overal gaten vallen die niet meer ingevuld worden. Trainers, officials, scheidsrechters, commissieleden, we slagen er nauwelijks in om deze nog aan te werven. Zo kunnen we zelf al geen zwemwedstrijden meer organiseren door het gebrek aan vrijwilligers. Dit is al zeer dramatisch, maar door dit grote gebrek aan vrijwilligers zijn wij bang dat we binnenkort de volledige stekker uit o.a. onze zwemclub moeten trekken. Als niemand meer bereid is om een klein beetje tijd vrij te maken om onze leden hun fantastische sport te kunnen laten beoefenen, bestaat de zwemsport straks in Baarn niet meer.

Wij worden serieus in ons voortbestaan bedreigd! Wilt u dit werkelijk laten gebeuren? Nee toch? Informeert u dan eens naar wat u zou kunnen betekenen voor onze zwemclub. Het kunnen hele kleine taken zijn die niet veel tijd kosten.

De algemene ledenvergadering (ALV) hebben wij omwille van de hoge corona besmettingsgraad nog eenmaal digitaal gepland. De stukken hiervoor zijn vanaf 1 april ter inzage. Uiteraard kunt u uw vragen en/of commentaar bij ons indienen, wij zullen die dan uiteraard beantwoorden. De vergaderstukken kunt u als lid lezen via de e-mail die wij persoonlijk aan u hebben verstuurd.

Laat het alsjeblieft niet onze laatste ALV zijn, maar dat wij elkaar volgend jaar persoonlijk weer mogen ontmoeten zowel op de ALV als bij alle andere leuke activiteiten van onze zwemclub. Zonder extra handjes gaan we elkaar echter binnenkort niet meer zien in het zwembad, na ruim 60 jaar komt er dan een einde aan Z.C de Vuursche.

Neem snel een kijkje op onze vacature-pagina waar de vacatures en taken op staan vermeld.

Vacatures&taken- pagina

Uiteraard kunt u ook altijd met 1 van de bestuursleden in contact treden om te informeren waar wij nog naar op zoek zijn, of u kunt natuurlijk ook zelf aangeven wat u leuk vindt om te doen. 

Samen zetten we onze schouders eronder!


Met vriendelijke groet,

Marcel Verwoerd
voorzitter

Vanaf 2 maart 2022 starten we bij ZC de Vuursche met de Ballenactie, in samenwerking met Jumbo den Blanken in Baarn. Met deze actie willen we nieuwe waterpoloballen inzamelen voor onze vereniging. Help je mee?

De aanschaf van nieuwe ballen is altijd een hele uitgave. Helemaal nu onze club de afgelopen tijd flink wat inkomsten is misgelopen door alle coronamaatregelen. Daarom komen we in actie!

Je mag zelf bepalen hoeveel je doneert! 1/4 bal, halve bal, hele bal of meerdere hele ballen! Elke gekozen donatie telt mee om ons spaardoel te hebben behaald! Daarnaast maak je kans op een Jumbo boodschappenpakket.

Iedereen sterft ZC de Vuursche een warm hart toedraagt ​​​​​​​​​​​​kan meedoen. Via onze actielink kun je een bal doneren aan onze club. Zo willen we er samen voor zorgen dat het balletje gewoon te water kan blijven gaan bij ZC de Vuursche.

Doneer een bal
Klik op onderstaande link om een ​​bal te doneren:
www.ballenactie.nl/zcvuurscheActie doorsturen
Ken je iemand anders, zoals familie, vrienden en/of collega's, die kunnen helpen? Deel dit bericht via de sociale buttons! Alvast bedankt voor het delen!

Beste leden en ouders/verzorgers,

Zoals jullie welllicht tijdens de persconferentie hebben gehoord is het "binnen" sporten voor jong en oud per 15 januari jl. weer mogelijk!

Daarom gaan we vanaf komende maandag 17 januari weer trainen volgens het normale trainingsrooster.
De trainingstijden blijven ongewijzigd, behalve voor de Trimmers en Heren 3. Zij gaan in het vervolg op donderdag van 21.00 uur tot 22.00 uur trainen.

Helaas ligt de competitie nog stil, hopelijk horen we bij de volgende persconferentie (25-1-2021) hier meer over.

• Voor iedereen van 18 jaar en ouder geldt dat je bij binnenkomst in de Trits een QR code en je ID moet laten zien (coronacoördinatoren, trainers, coaches, Juryleden en scheidsrechters uitgezonderd).
• Publiek is niet welkom
• Houd je aan de basisregels om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
• Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen.
(een update van het Trits protocol kan mogelijk nog volgen)

Hieronder vindt u het protocol van de KNZB.
https://water-vrij.nl/wp-content/uploads/2020/05/Protocol-Verantwoord-Zwemmen-versie-10.0-15-01-2022.pdf

 

We wensen jullie allemaal weer veel sportplezier. Houd rekening met elkaar en blijf gezond!

Met sportieve groet, namens het bestuur,
Belinda van Dinther