Algemeen Nieuws

Op zaterdag 18 september 2021 is de Grote Clubactie gestart. Wij doen natuurlijk mee en wij willen natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Ons doel dit jaar is om voldoende geld in te zamelen voor nieuwe materialen.
Een lot kost € 3,-. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas! Bovendien maken lotenkopers, zie www.groteclubactie.nl, kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-!
Hieronder vind je meer informatie over deze Clubactie.

Wat is de bedoeling?
Het verkopen van de loten is heel eenvoudig.

Verkoopboekje:
Vanaf donderdag 23 september zullen de leden via hun trainer een verkoopboekje uitgereikt krijgen.
Via het verkoopboekje geven kopers voor de aankoop van hun lot(en) een eenmalige machtiging af. Dit kan nu zelfs via de mobiele telefoon van de koper door de QR-code op het boekje te scannen. Deze snelle en eenvoudige manier om loten te verkopen, scheelt de vereniging ook invoerwerk omdat de verkochte loten direct worden verwerkt.

Online loten verkopen door de leden: Bij deze vernieuwde methode ontvangen de leden hun eigen verkooppagina om online loten te verkopen. Je krijgt via de mail een persoonlijke verkooppagina. Deze verkooppagina deel je met familie en vrienden via je e-mail, whatsapp en Social Media. Deze mail heb je inmiddels in je mailbox ontvangen.

Direct kopen? Klik op de banner hieronder en steun Z.C. De Vuursche!

Superlot:
Met een Superlot worden 50 loten in één keer verkocht. Het heeft een verkoopwaarde van
€ 150,- waarvan 80% naar de club gaat. Kopers kunnen Superloten via een eenmalige machtiging.
Betaalt de koper per eenmalige machtiging, dan incasseert de Grote Clubactie € 150,- bij de koper en staan de 50 lotnummers op het bankafschrift. De clubcoördinator moet verkochte Superloten altijd registreren op clubactie.nl.

Extra beloning:
Bij elke vijf loten die jij als Vuursche-lid verkoopt, krijg je een lotnummer. Na de sluitingsdatum zullen we de loting houden.

Er zijn leuke prijzen te winnen! Welke deze zijn is nog een verrassing! O.a. een kanotocht op de Kromme Rijn beschikbaar gesteld door Familierestaurant De Jonge Graaf in Cothen.
Voor het Vuursche-lid dat de meeste loten verkoopt wint 2 kaartjes voor een bezoek aan Jumpsquare in Baarn!
Wie een superlot (50 loten) verkoopt ontvangt een waardebon voor 20,-- van Familierestaurant De Jonge Graaf in Cothen.

Verkoopboekje inleveren
Is je boekje vol of ben je klaar met verkopen? Lever het dan in bij de trainer vóór 15 november. Jouw trainer zorgt ervoor dat het verder in orde komt. Wil je meer verkopen? Via jouw trainer kan je een nieuw boekje vragen.
Tip! Leg de lotenkopers aan de deur uit wat er met het geld gebeurt. Mensen willen graag weten waar hun geld aan besteed wordt. Ons doel van de Grote Clubactie in 2021 is geld inzamelen voor nieuwe materialen voor zwemmen en waterpolo.

Wij hopen op een geweldig resultaat. Heel veel succes met de verkoop van de loten!

Met vriendelijke groet,
Bestuur ZC de Vuursche

 

 

 

Op dinsdag 8 december vindt de trekking van de Grote Clubactie 2021 plaats onder toeziend oog van de notaris.

 

 

 

 

Beste waterpolo- en zwemvrienden van de Vuursche,

Nog even......

We dachten even dat het met de vaccinaties de goede kant op zou gaan. Vorige week hebben we dan ook weer vol verwachting naar de persconferentie gekeken. We hoopten dat ons wat perspectief geboden zou worden. Eigenlijk waren we er al bang voor dat het voor ons zwemmers niet positief zou uitvallen. Door de toenemende besmettingen met de nieuwe varianten van het COVID19 virus is dat uiteraard begrijpelijk maar wel zeer teleurstellend dat wij nog weinig vooruitzichten hebben op het hervatten van de trainingen en wedstrijden. Eerlijk gezegd zien wij de lopende competities niet meer herstart worden, het is al de vraag of wij dit seizoen nog wel in het zwembad komen. We moeten dus nog even blijven volhouden, er komen zeker ook weer betere tijden.


Dit brengt ons wel op de beslissing die wij eerder al genomen hebben om Q1 van 2021 geen contributie te innen. De KNZB rekent ons wel de kosten aan die zij ons normaal ook in rekening brengen. De Trits rekent ons echter enkel af wat wij afnemen. Een deel van onze kosten gaan dus gewoon door, maar zeker niet alle. Om deze reden hebben wij besloten om Q2 maar gedeeltelijk te gaan innen en wel voor de helft van de normale verschuldigde contributie. Wij hopen dat je dit gebaar ook weer erg zult waarderen en we hiermee allemaal rustig afwachten tot we weer het water in mogen duiken. Wij hebben gelukkig niet vernomen dat er leden zijn die mogelijke betalingsproblemen hebben of hun lidmaatschap door COVID19 zouden willen beëindigen. Uiteraard zijn wij daar blij mee en het geeft des te meer aan hoe de Vuursche bij jullie in het hart zit. Wij gaan deze tijd hiermee goed doorkomen en onze vereniging zal straks bij het nieuwe normaal gezond weer van start gaan, met jullie allemaal!


Wel zouden we graag wat meer willen organiseren voor onze jeugdleden, die buiten wel met elkaar mogen sporten. De avondklok wordt ook met een uur verruimd, waardoor het nog beter mogelijk moet zijn om buiten activiteiten te organiseren. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers die dit zouden willen begeleiden en/of goede ideeën hebben voor deze sportieve activiteiten. De jeugd wil graag weer wat gaan doen en bovendien kijken zij er enorm naar uit om elkaar weer op een sportieve manier te ontmoeten. Helaas kunnen we dit niet organiseren met weinig ondersteuning, dus ouders, oudere jeugd, senioren, iedereen die mee wilt helpen: meld je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. We rekenen op jullie!


Tot slot willen we mededelen dat we ons wederom genoodzaakt zien de jaarlijkse ledenvergadering digitaal te houden. We zullen dit op dezelfde manier doen als afgelopen jaar. Houdt hiervoor de berichtgeving in de gaten. De benodigde stukken zullen op tijd gepubliceerd worden zodat je de mogelijkheid hebt om vragen te stellen of eventuele opmerkingen kunt geven.

 

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur
Marcel Verwoerd
Voorzitter

 

Beste waterpolo- en zwemvrienden van de Vuursche,

Afgelopen dinsdag was er wederom een ​​persconferentie, waarin het kabinet heeft aangegeven dat de huidige lockdown verlengd wordt tot minimaal 2 maart, waarbij ook de avondklok voorlopig nog gehanteerd zal blijven.

Hoe vervelend dat ook is, het is natuurlijk noodzakelijk en daarom kunnen we enkel begrip hebben voor de maatregelen, gezien de opmars van verschillende nog besmettelijkere varianten. Helaas kunnen wij zwemmers niet langer onze geliefde sport niet uitoefenen. We moeten dus nog geduld blijven tot wanneer de zwembaden weer open mogen.

Voor de leden van de zwemverenigingen is het wel toegestaan ​​om buiten te sporten in groepjes van maximaal 2 personen met een minimale afstand van 1,5 meter. Kinderen t / m 17 jaar mogen met hun eigen team buiten sporten. Uiteraard hebben wij nagedacht om hier een invulling aan te geven. Aangezien dit door alle beperkingen is, is het mogelijk om te realiseren en omdat de meeste genomen maatregelen zijn bedoeld om de mobiliteit te beperken, is het niet mogelijk om een ​​mogelijke invulling aan te geven. Zodra de beperkingen minder worden, gaan we daar zeker weer naar kijken.

De KNZB doet ondertussen onderzoek naar de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot de invulling van de competities of eventueel vervangende activiteiten. Zij gaan er nog altijd vanuit dat de competities dit voorjaar nog een kunnen gaan krijgen. De geplande waterpolowedstrijden eventueel doorgeschoven kunnen worden naar mei en juni. Wij inventariseren daarom de mogelijkheden voor het spelen van wedstrijden in deze 2 maanden oa bij onze accommodatie en willen het hierbij ook alvast delen met jou. Houdt er dus rekening mee dat dit tot de mogelijkheden behoort. Voor de zwemwedstrijden zijn er andere omdat het zwemseizoen deze maanden al ingepland staat.

Uiteraard zijn deze gedachten ambitieus en moeilijk in te schatten hoe realistisch ze zijn. Vooralsnog blijven de zwembaden tot begin maart waarbij het volledige afronden van de zwem- en waterpolocompetitie ons een laatste en bijna onmogelijke opgave lijkt. Het langer gesloten blijven van de zwembaden houdt in ieder geval in dat wij als vereniging al geruime tijd niet hebben kunnen bieden wat jullie het liefst doen: zwemmen! Om deze reden meldde ik de vorige al dat wij als bestuur besloten hadden om de helft van de bijdrage te innen in kwartaal 1. Omdat de aanhoudende lockdown ons echter niet veel langer uit het zwembad weg houdt, zijn wij van mening dat deze compensatie voor onze leden niet voldoende is en hebben we besloten het eerste kwartaal niet te innen.We hopen dat je dit kan waarderen en je onze vereniging verder blijft steunen. Het blijft nog even afwachten maar als we allemaal gezond blijven duiken we straks weer met zijn allen het water in. Voor nu: Blijf thuis en houd vol.


Namens het bestuur

Marcel Verwoerd

Voorzitter

Lieve Vuursche vrienden,

 

Heel ouderwets kom ik ieder jaar met mijn dampende stoomboot aan,

niet hybride of electrisch, ik ben inderdaad nog te weinig met het milieu begaan.

 

Mijn vervoer hangt nooit ergens aan een laadpaal,

de Sint is allerminst CO2 neutraal.

 

Zelfs de schimmel van deze suikeroom,

loopt niet op groene stroom .

 

‘Ga eens met je tijd mee Sint’, roepen de Pieten mij al jaren toe,

maar ik zou eerlijk gezegd niet goed weten hoe.

 

Ik kan er wel over nadenken, maar heeft dat nog wel zin?

want ik kom sowieso steeds lastiger Nederland in.

 

Mijn zwarte pieten worden steeds vaker geweerd,

want hun kleurtje is blijkbaar een beetje verkeerd.

 

Daarom heb ik er alles aan gedaan om ze een ander kleurtje te geven,

en dan verandert een Chinees virus plotsklap drastisch ons leven.

 

Werd ik met mijn kleurrijke pieten in Nederland toch weer hartelijk welkom geheten,

gooit zo’n virus nu weer roet in het eten.

 

Misschien had je het nog niet goed opgemerkt,

maar ook de Sint wordt nu in het reizen behoorlijk beperkt.

 

De Sint dacht alles wel al meegemaakt te hebben met zijn leeftijd van 187 jaar,

dat zou je inderdaad wel denken, nou vergeet dat dus maar.

 

Kwam je tot 2020 iedereen gewoon nog in het zwembad tegen,

ons leven heeft ineens toch een heel andere wending gekregen.

 

Werd er tot aan maart in de Trits nog baantjes gezwommen en volop gescoord,

toen had nog niemand van het virus COVID-19 gehoord.

 

‘Het zal nog wel meevallen met zo’n pandemie’, dachten we in het begin,

maar al snel zaten we er ook in Nederland middenin.

 

Het viel helaas niet te vermijden,

er kwam abrupt een einde aan alle zwem- en waterpolowedstrijden,

 

Wanneer kunnen we weer gaan zwemmen, wie zal het weten?

een paar maanden hebben we in onzekerheid gezeten.

 

In de zomermaanden begonnen we het virus wel wat meer onder controle te krijgen,

maar al snel daarna begonnen de besmettingsaantallen weer te stijgen.

 

Dit betekende zelfs dat het zwembad even dicht moest gaan,

en kwam overal weer abrupt een einde aan.

 

Gelukkig hadden we in de zomer op de ijsbaan nog wel veel buiten gesport,

maar de zwem- en waterpolowedstrijden in oktober duurden wel weer erg kort.

 

Het moest wel volledig stoppen, want er waren weer teveel mensen besmet,

wat hebben onze vrijwilligers in deze maanden een hoop werk verzet.

 

We zullen nog veel meer en veel vaker een beroep op deze mensen moeten doen,

want we weten zeker: dit wordt een vreemd seizoen.

 

De berichten over een goed werkend vaccin zijn gelukkig nu wel erg hoopvol,

Het schijnt toch ook veel beter te werken dan paracetamol.

 

Er waren werkelijk een hoop mensen die dat van aspirine of paracetamol dachten,

maar laten wij nu het vaccin maar afwachten.

 

Alles blijft natuurlijk nog wat onzeker, maar heel misschien,

gaan we elkaar daardoor toch snel weer in het zwembad zien.

 

Over niet al te lange tijd zullen we vast allemaal weer het zwembad in duiken,

we kunnen daarbij nog wel altijd heel veel hulp gebruiken.

 

Er staan voor onze club ongetwijfeld weer een hoop vrijwilligers klaar,

want 2021 wordt vast en zeker een beter zwem en waterpolo jaar.

 

Alle aankomende evenementen zijn echter nog wel van de baan,

het Sinterklaasfeest en Nieuwjaarsinstuif kunnen helaas ook niet doorgaan.

 

Al met al blijft het dus nog even een onzekere tijd,

hopelijk raken we daardoor niet teveel leden kwijt.

 

Mede daarom hebben we voor een tweede maal de contributie inning gehalveerd,

wij hopen dat je dit gebaar in deze tijd extra waardeert.

 

Eerste kwartaal 2021 zullen we dus maar de helft van de contributie incasseren,

we gaan er vanuit dat dat voldoende is maar de tijd zal het leren.

 

Om ons extra te helpen kan terugstorten natuurlijk altijd,

bij onze penningmeester kan je gerust al je centjes kwijt.

 

Mocht je dus al een tijdje over een goed doel voor je overgebleven vakantiecentjes nadenken,

je kunt ze altijd nog aan Z.C. de Vuursche schenken.

 

Blijf in ieder geval allemaal hopen op een goed en snel herstel,

dan redden wij het allemaal wel!

 

Helaas moeten we intensief contact met elkaar nog wel even blijven vermijden,

maar dan zien we elkaar vast wel terug in betere tijden.

 

Daarom zeg ik tot slot: Blijf gezond!

en houd daarbij dit presentje (als aardigheidje voor jouw trouw aan onze club) voor je mond.

 

Sportieve groeten van de zwem en waterpolo Sint

 

Die het na 2 A-4tjes wel welletjes vind.